Κορονοϊός: Τι είναι η υπερανοσία – Γιατί υπάρχει επιδείνωση στους δείκτες

Κορονοϊός: Τι είναι η υπερανοσία – Γιατί υπάρχει επιδείνωση στους δείκτες

«Έχουν περάσει δύο Σαββατοκύριακα από την απελευθέρωση της κινητικότητας και περιμέναμε επιδείνωση που ευτυχώς δεν είναι βαριά»

«Αν εμβολιάζονταν μαζικά οι άνω των 60 ετών, θα απέμενε μόλις ένα 10% περιστατικών να αντιμετωπιστούν στα νοσοκομεία», επεσήμανε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής, Θοδώρα Ψαλτοπούλου,

«Έχουν περάσει δύο Σαββατοκύριακα από την απελευθέρωση της κινητικότητας και περιμέναμε επιδείνωση που ευτυχώς δεν είναι βαριά, είπε η καθηγήτρια, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Για τους νέους, επανέλαβε μετά και τις νέες απώλειες ατόμων κάτω των 30 ετών ότι μιλάμε για επιδημία ανεμβολίαστων που συνιστούν το 90% στις ΜΕΘ.

Σημαντικός προδιαθεσιακός παράγοντας είναι η παχυσαρκία, «με λίγα παραπάνω κιλά μπορεί να νοσήσουν βαρύτερα», τόνισε η κ. Ψαλτοπούλου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σούπερ ή υβριδική ανοσία.

Αφορά όσους έχουν νοσήσει από κορονοϊό και έλαβαν μετά από κάποιους μήνες μια ή δύο δόσεις εμβολίου, αποκτώντας αντισώματα ευρείας ανοσίας, στα οποία και αναμένεται να βασιστεί η νέα γενιά εμβολίων, ανέφερε τέλος η κ. Ψαλτοπούλου.