Γιαννιτσά-Μότο κρος: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την στιγμή του ατυχήματος

Γιαννιτσά-Μότο κρος: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την στιγμή του ατυχήματος

Παραμένουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τους δύο τραυματίες

Την συγκλονιστική στιγμή του ατυχήματος στην πίστα  μότο κρος, κατά τη διάρκεια αγώνα για τον πανελλήνιο πρωτάθλημα στα Γιαννιτσά, περιέγραψε ο Μενέλαος Μερεμετζάκης, πρώην οδηγός αγώνων μοτοσικλέτας.

Ήταν 20 λεπτά μετά τη 1 το μεσημέρι της Κυριακής 17/10/2021, όταν 16χρονος αναβάτης που συμμετείχε στον αγώνα, έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του σε ένα από τα άλματα, με αποτέλεσμα να πέσει σε περίφραξη και να παρασύρει τους δύο νεαρούς. Επικράτησε πανικός, με τους δύο τραυματίες να μεταφέρονται αρχικά στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και στην συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής τους, στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Το περιστατικό επανέφερε το θέμα των μέτρων ασφαλείας που τηρούνται σε τέτοιου είδους αγώνες.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 16χρονο αναβάτη και τον 60χρονο υπεύθυνο του αγώνα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Γιαννιτσών τους άφησε ελεύθερους, ενόψει της ολοκλήρωσης της προανάκρισης, την οποία διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Πέλλας για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος αλλά και τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόστηκαν.

Παραμένουν κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τους δύο τραυματίες

Διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, παραμένουν ο 16χρονος και ο 27χρονος, που τραυματίστηκαν στο ατύχημα που έγινε στον αγώνα Motocross στα Γιαννιτσά. Τα επόμενα 24ωρα είναι πολύ σημαντικά για την πορεία της υγείας τους.

«Με πέταξε και εμένα κάτω, όπως και 5-6 άτομα δίπλα. Τα δύο παιδιά τη φάγανε γερά, δυστυχώς το ένα ήταν ο γιος μου» είπε ο πατέρας του 16χρονου. «Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν, ήταν η κακιά η ώρα, ήταν να γίνει. Κάτι πάρα πολύ δύσκολο να γίνει» λέει στο Mega o πατέρας του 16χρονου.

«Κράτησε όλη νύχτα το χειρουργείο. Δεν επανήλθα ακόμα το παιδί. Κάθε μεσημέρι θα μας δίνουν ενημέρωση, οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν» λέει ο πατέρας του 27χρονου.