«Άνοιξε» η γη από τις βροχοπτώσεις στο Νέο Σούλι Σερρών

«Άνοιξε» η γη από τις βροχοπτώσεις στο Νέο Σούλι Σερρών

Υποχώρησε το έδαφος στον κεντρικό δρόμο του χωριού ανοίγοντας μία τεράστια τρύπα

Η συνεχής βροχόπτωση των τελευταίων ημερών διάβρωσε ακόμη περισσότερο το ήδη σαθρό έδαφος στο νέο Σούλι Σερρών, με αποτέλεσμα να ανοίξει η γη .

Στο κέντρο του χωριού έχει δημιουργηθεί ένας κρατήρας. Ένας ορθογωνικός αγωγός, κατασκευασμένος την δεκαετία του ΄70 κατέρρευσε, ο οχετός έσπασε και παρέσυρε το τμήμα του εδάφους στην επιφάνεια, όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Σερρών, Δημήτρης Νώτας.

Επί τρείς συνεχόμενες ημέρες έβρεχε και το σύστημα δεν άντεξε τον όγκο των υδάτων. Καθώς ο περίπου 700 μέτρων οχετός διέρχεται από το κέντρο του Νέου Σουλίου, το χωριό έχει χωριστεί στα δυο. Οι μελέτες που εφαρμόζοντας πριν από 50 χρόνια ήταν διαφορετικές ως προς τα μηχανικά και τεχνολογικά δεδομένα, τα οποία σήμερα έχουν αλλάξει. Με τον τεράστιο όγκο των υδάτων υποχώρησε η βάση του οχετού και η καταστροφή του δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί ακόμη και με γεωλογικές μελέτες.

Θα χρειαστούν πολλούς μήνες οι διαδικασίες από τεχνικές υπηρεσίες και μελετητές, προκειμένου να δοθεί λύση, αφ’ ενός με τον καθαρισμό του αρχικά και αφ’ ετέρου με την αποκατάσταση της ζημίας. Όσον αφορά τα ποσά που πρέπει να εκταμιευθούν, καθώς τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν αντέχουν σε τέτοιας τάξεως επεμβάσεις, θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν από τα κονδύλια για τις φυσικές καταστροφές, του υπουργείου εσωτερικών ή του υπουργείου υποδομών και μεταφορών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...