Επανακάμπτει ο «Μπάλλος»: Βορειότερα οι πυρήνες των καταιγίδων – Πλήττει και Αττική – Προβλήματα σε δρόμους

Επανακάμπτει ο «Μπάλλος»: Βορειότερα οι πυρήνες των καταιγίδων – Πλήττει και Αττική – Προβλήματα σε δρόμους

Σε ποιες περιοχές θα εκδηλωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα σήμερα - Δείτε εικόνες

Επανακάμπτει σε ένταση εδώ και δύο ώρες η κακοκαιρία «Μπάλλος», ενώ οι πυρήνες των καταιγίδων κατευθύνονται βορειότερα, αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

«To ραντάρ δείχνει ένταση του πυρήνα των καταιγίδων στο Σαρωνικό. Οι καταιγίδες κατευθύνονται πλέον και προς κέντρο αλλά σπάνε σε δυο τμήματα. Ένα προς βόρεια και άλλο στα νότια της Αττική. Προσοχή για 1/2 με 1,5 ώρα στην Αττική», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κατά το υπόλοιπο της σημερινής μέρας, οι οποίες που θα είναι ισχυρότερες στη Θράκη, στη Μακεδονία, στη Στερεά, στην Πελοπόννησο, στο Νότιο Ιόνιο και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στα βόρεια και δυτικά τμήματα της χώρας.

Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει σε Αιγαίο και Ιόνιο, καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Ανατολικής Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής.

Στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, το χαλάζι θα έχει πιθανώς μεγάλο μέγεθος.

Ισχυρή νεροποντή έπληξε τα δυτικά προάστια, θέτοντας εκτός λειτουργίας αρκετά φανάρια σε διάφορα σημεία, ενώ αρκετοί δρόμοι θυμίζουν και πάλι «λίμνες».