Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σφοδρή καταιγίδα χτυπά ξανά την Αττική – Έκλεισε η Πειραιώς και η Περιφερειακή Αιγάλεω

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σφοδρή καταιγίδα χτυπά ξανά την Αττική – Έκλεισε η Πειραιώς και η Περιφερειακή Αιγάλεω

Βορειότερα οι πυρήνες των καταιγίδων - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» συνεχίζει να χτυπά τη χώρα και πιο πολύ την Αττική.

Για την επιδείνωση του καιρού είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος έγραψε στο Facebook πως «σε λίγη ώρα πυρήνας καταιγίδων προερχόμενος από τον Σαρωνικό θα κινηθεί προς την Αττική. Ο καιρός θα επιδεινωθεί. Προσοχή».

Τα περισσότερα προγνωστικά για Αθήνα δίνουν όμβρους ή καταιγίδες μεσημέρι (από τώρα) – απόγευμα, αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Τη νύχτα της Παρασκευής 15/10 προς Σάββατο 16/10, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα θα είναι πλέον ασθενέστερα και θα επηρεάσουν κυρίως τη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο, το Νότιο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Στο Αιγαίο αναμένονται άνεμοι νοτίων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο έως τις πρώτες βράδυνες ώρες αναμένονται άνεμοι ανατολικών διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ, όμως στη συνέχεια θα γίνουν βορειοδυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Στο Νότιο Ιόνιο αναμένονται αρχικά νοτιοδυτικοί άνεμοι 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ, όμως από τις πρώτες βραδινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 έως 7 μποφόρ.

Διακόπηκε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα της οδού Πειραιώς και της περιφερειακής Αιγάλεω, λόγω της μεγάλης συσσώρευσης νερού.

Ειδικότερα, η Πειραιώς έκλεισε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πέτρου Ράλλη έως τη Χαμοστέρνας και η περιφερειακή Αιγάλεω από το ύψος των διυλιστηρίων.