Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές της Αττικής – Πλημμύρισε σχολείο στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Σοβαρά προβλήματα σε περιοχές της Αττικής – Πλημμύρισε σχολείο στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο

Προβλήματα σε ΗΣΑΠ και τραμ από τη νεροποντή - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Αρκετά προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή στη Νέα Φιλαδέλφεια και στη Νέα Χαλκηδόνα.

Μεταξύ άλλων πλημμύρισε και ο προαύλιος χώρος Γυμνασίου και Λυκείου, όμως αμέσως κινητοποιήθηκαν συνεργεία και τα νερά ήδη έχουν αντληθεί.

Πλημμύρες υπήρξαν και σε υπόγεια, κυρίως στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, όπου σχεδόν πάντα παρουσιάζονται προβλήματα καθώς τα αντιπλημμυρικά έργα που έχουν σχεδιαστεί, δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί.

Mε εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Η επιδείνωση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται στην Αττική, οδηγούν πολλούς δήμους στην απόφαση να κλείσουν για αύριο Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Ήδη έχουν ανακοινώσει την απόφασή τους αυτή οι Δήμοι Αχαρνών, Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας, Μοσχάτου-Ταύρου, Ηρακλείου, Ελευσίνας και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι.

Οι δήμοι και οι υπηρεσίες τους Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να επέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί, ενώ τα συνεργεία τους συνεχίζουν προετοιμασίες, αποφράξεις κ.α.

Προβλήματα και στον ηλεκτρικό προκαλεί το «Μπάλλος». 

Λόγω πτώσης δέντρου στις γραμμές κοντά στο σταθμού του Ταύρου η συγκοινωνία στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) διεξάγεται μεταξύ των σταθμών ΚΗΦΙΣΙΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ και ΤΑΥΡΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ.

Προβλήματα στην κίνηση των συρμών του τραμ έχει προκαλέσει η έντονη βροχόπτωση αυτή την ώρα στην Αττική.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, η κίνηση των συρμών του τραμ διεξάγεται ως εξής:

(Πλάτων) Κασομούλη - Πικροδάφνη

(Αριστοτέλης) Κασομούλη -ΣΕΦ,

(Θουκιδίδης) Πικροδάφνη - ΣΕΦ

Τμήμα των οδών Σκυλίτση και Τζαβέλλα, από το ύψος της παραλιακής λεωφόρου, στο ρεύμα προς Πειραιά, έκλεισε, πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λόγω μεγάλης συσσώρευσης νερού.

Παράλληλα, με νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, για τον ίδιο λόγο, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ολυμπιονικών, στα Γλυκά Νερά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την Λαυρίου έως την Σπάτων.

Προβλήματα καταγράφονται, επίσης, στο ύψος της Αλίμου αλλά και τους παρακάτω δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Αλεξάνδρας
  • Στη Λ. Κηφισίας (άνοδος)
  • Στη Λ. Κηφισίας (κάθοδος)
  • Στην Αθηνών - Λαμίας(Αθηνών έως κόμβος Καλυφτάκη - έξοδος)
  • Στην Αθηνών - Λαμίας(κόμβος Καλυφτάκη έως Αθηνών - είσοδος)