Αποφυλακίζεται ο κρεοπώλης από την Άμφισσα για το θάνατο της 13χρονης Ρομά

Αποφυλακίζεται ο κρεοπώλης από την Άμφισσα για το θάνατο της 13χρονης Ρομά

Το δικαστήριο της Λαμίας αποφάσισε την μετατροπή της ποινής του από απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε επικίνδυνη σωματική βλάβη

Ελεύθερος θα αφεθεί ο 41χρονος κρεοπώλης από την Άμφισσα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας. Ο δράστης είχε καταδικαστεί το 2018 για τον θάνατο της 13χρονης Γιαννούλας στον καταυλισμό Ρομά της περιοχής.

Όπως μετέδωσε το lamianow.gr, με ψήφους 4-3 έγιναν δεκτοί από το Μ.Ο.Ε. Λαμίας, οι προβληθέντες υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του κατηγορουμένου με αποτέλεσμα να μετατραπεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας με πρόθεση τελεσθείσα με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία από αμέλεια και η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, επιβάλλοντας τελικώς ποινή φυλακίσεως πέντε ετών, αντί της πρωτόδικης ποινής της καθείρξεως των δέκα επτά ετών και έξι μηνών ανοίγοντας του την πόρτα της εξόδου από την φυλακή.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Κώστα Μπαρούτα και Στάθη Δελμούζου που μίλησαν στο lamianow.gr : «Ο κατηγορούμενος εκφράζει για άλλη μια φορά την ειλικρινή του συγνώμη στην οικογένεια του θύματος για το ατυχές περιστατικό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επεδίωκε και δεν αποδέχθηκε έστω και ενδεχόμενο να επέλθει».

Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2018 μετά από καυγά του κρεοπώλη με Ρομά και τότε, σύμφωνα με τα όσα είχε πει, είχε σηκώσει το όπλο και είχε πυροβολήσει στο έδαφος δύο φορές για εκφοβισμό, υποστηρίζοντας ότι από εξοστρακισμό σκοτώθηκε η 13χρονη Γιαννούλα και είχε τραυματιστεί ένας ακόμη 35χρονος.