Προκριματικά Μουντιάλ: Αμυδρές ελπίδες πρόκρισης η Εθνική μετά την ήττα με 2-0 στη Σουηδία

Προκριματικά Μουντιάλ: Αμυδρές ελπίδες πρόκρισης η Εθνική μετά την ήττα με 2-0 στη Σουηδία

Η Ελλάδα είχε δύο δοκάρια στο α' ημίχρονο

Οι πιθανότητες πρόκρισης στο Μουντιάλ 2022 είναι ελάχιστες, πλέον, για την Εθνική Ελλάδας, μετά από την αποψινή ήττα με 2-0 στην Σουηδία.

Ο αγώνας άρχισε με… γκολ για την Ελλάδα, αφού στο 4′ ο Παυλίδης -στην αντεπίθεση- έδωσε στον Μασούρα, οοποίος την έστειλε στα δίχτυα. Και μπορεί τελικά να μην μέτρησε αφού υπήρχε οφσάιντ, αλλά ήταν μια φάση που έδειχνε τη διάθεση της Εθνικής ομάδας. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο ήταν το καλύτερο για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εδώ και… χρόνια!

Με συνεχές πρέσινγκ η ομάδα του Τζον Φαν Σιπ δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στους Σουηδούς, οι οποίοι σε όλο το πρώτο 45λεπτο δεν έγιναν απειλητικοί ούτε μία φορά. Από εκεί και πέρα, με ποδόσφαιρο κυριαρχίας και με καθαρό μυαλό, η Ελλάδα έβγαινε με καλές προϋποθέσεις μπροστά και έψαχνε το γκολ, αλλά ήταν άτυχη. Γεγονός που αποδεικνύεται από τα δύο δοκάρια.

Το πρώτο στο 21′ με το διαγώνιο σουτ του Μασούρα που βρήκε λίγο ο Όλσεν στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι, το δεύτερο στο 39′ με την κεφαλιά του Παυλίδη. Και αν σε αυτά προσθέσουμε και την απόκρουση του Όλσεν στο 40′, με υπερένταση, στο δυνατό σουτ του Μπακασέτα, καταλαβαίνουμε ότι το 0-0 του πρώτου μέρους ήταν άδικο για την Εθνική ομάδα.

Το παιχνίδι, με λίγα λόγια, πήγαινε καλά για την Ελλάδα. Δεν είχε το γκολ που ήθελε και άξιζε βέβαια, αλλά αν συνέχιζε έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο, θα ερχόταν κι αυτό. Μόνο που δεν συνέχισε έτσι… Αντιθέτως, δύο λάθη έδωσαν την ευκαιρία στη Σουηδία να πετύχει δύο γκολ και να πάρει τη νίκη, αφήνοντας την Εθνική ομάδα στο -6.

Το πρώτο από αυτά τα λάθη έγινε στο 59′ και ήταν από τον Μαυροπάνο, ο οποίος ανέτρεψε τον Ισάκ, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι και τον Φόρσμπεργκ να ευστοχεί, κάνοντας το 1-0. Το δεύτερο λάθος ήρθε ένα 10λεπτο αργότερα, στο 69′, όταν ο Όλσεν έκανε το βολέ και η άμυνα… κοιμήθηκε, με συνέπεια ο Ίσακ να πάρει τη μπάλα, να περάσει και τον Βλαχοδήμο και να γράψει το 2-0.

Τα πράγματα, πλέον, ήταν εξαιρετικά δύσκολα για την Ελλάδα αφού είχε χαθεί όλη η πίστη και η καλή ψυχολογία, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να ολοκληρώνει το ματς με 10 παίκτες, αφού στο 86′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Χατζηδιάκος.

Σουηδία: Όλσεν, Κραφτ, Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Όλσον, Φόρσμπεργκ (87′ Όλσον), Έκνταλ (81′ Καγιούστε), Κλάεσον (81′ Σβάνμπεργκ), Κουάισον (87′ Γκιόκερες), Ίσακ.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Ανδρούτσος, Γιαννούλης (84′ Λημνιός), Μπουχαλάκης, Σιώπης (71′ Πέλκας), Μπακασέτας, Μασούρας (71′ Τζόλης), Παυλίδης (75′ Δουβίκας).