Μίνα Ορφανού: Παρά τις καταγγελίες, η άποψή μου για τον Πέτρο Φιλιππίδη παραμένει καλή

Μίνα Ορφανού: Παρά τις καταγγελίες, η άποψή μου για τον Πέτρο Φιλιππίδη παραμένει καλή

Η ηθοποιός υποστηρίζει ότι τέτοια συμβάντα πρέπει να καταγγέλλονται, όταν γίνονται

Για την αποχή της από την τηλεόραση, την ζωή της σήμερα και τη γνώμη της για το ελληνικό #metoo και τις καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη μίλησε στην εκπομπή «Love It» η ηθοποιός Μίνα Ορφανού.

Σε ότι αφορά το ελληνικό #metoo και τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, η Μίνα Ορφανού ανέφερε: «Εγώ μια ζωή έβλεπα μέσα στο χώρο, ότι κορίτσια 20 χρονών ήταν με 60άρηδες ηθοποιούς, στην ηλικία του παππού τους, όχι του μπαμπά τους. Ήξερα κάποιες από τις περιπτώσεις, που έχουν βγει στην επιφάνεια. Καλά έκαναν και τις κατήγγειλαν. Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση των κοριτσιών, που έκαναν τις καταγγελίες, δεν θα το έκανα. Μετά από χρόνια, δεν υπάρχει λόγος. Εγώ αν είχα παιδιά και ήμουν παντρεμένη, δεν θα το έκανα. Θα με ξεφτίλιζα. Αυτά λέγονται, όταν γίνονται».

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Μίνα Ορφανού είπε πως: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης μου είχε κάνει πρόταση, να με σκηνοθετήσει σε ένα μονόλογο στο "Παλάς". Συναντηθήκαμε στο καμαρίνι του, έμεινα δύο ώρες εκεί, πέρασα τέλεια, συζητήσαμε. Εγώ είδα έναν άνθρωπο απέναντί μου αξιόλογο, σοβαρό, με το χιούμορ του. Από τη στιγμή που εμένα μου φέρεται κάποιος, έστω και για μία ώρα, σωστά και καλά, η άποψή μου είναι καλή. Παρά τις καταγγελίες, η άποψή μου για τον Φιλιππίδη παραμένει καλή».

«Άνθρωποι με κόμπλεξ έγιναν ηθοποιοί»

Η Μίνα Ορφανού αναφερόμενοι στον καλλιτεχνικό χώρο, έκανε λόγο για «κομπλεξικούς» ανθρώπους. «Οι πιο πολλοί για μένα, σε αυτό το χώρο δεν θα έπρεπε καν να υπήρχαν. Είναι οι κομπλεξικοί άνθρωποι, που έγιναν ηθοποιοί, για να βγάζουν τα απωθημένα ταμπού τους με ρόλους» είπε.

«Όταν δουλεύω, θέλω να αμείβομαι»

Ερωτηθείσα για την αποχή της από το θέατρο και την τηλεόραση και με τι ασχολείται σήμερα, είπε: «Αυτή την εποχή ασχολούμαι με το terrarium. Είναι ένα οικοσύστημα φυτών μέσα σε γυάλα». Σε ότι αφορά την αποχή της από τα καλλιτεχνικά δρώμενα, είπε πως: «Όταν δουλεύω, θέλω να αμείβομαι. Μόλις ακούω για ποσοστά, λέω ότι δεν ενδιαφέρομαι» και πρόσθεσε: «Έχει χτυπήσει το τηλέφωνο για δυο ταινίες μικρού μήκους, για 8 θεατρικά και είπα όχι. Αν ήθελα να είχα ρόλο, θα τον είχα. Δεν έχει καλό κόσμο αυτός ο χώρος, έχουν πολλά ταμπού».