Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Θέλουμε να βαφτίσουμε τη Λυδία σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, όπως έγινε και με την Καρολάιν»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Θέλουμε να βαφτίσουμε τη Λυδία σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, όπως έγινε και με την Καρολάιν»

Ποιοι θα είναι οι νονοί της

Την πλήρη επιμέλεια της μικρής Λυδίας και κόρης της Καρολάιν που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Μπάμπη Αναγνωστόπουλο στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, κέρδισαν οι γονείς της αδικοχαμένης 20χρονης, γράφει σήμερα η Daily Mail, δημοσιεύοντας παράλληλα δηλώσεις του πατέρα της Ντέιβιντ Κράουτς.

«Η μόλις ενός έτους Λυδία - ο πατέρας της οποίας πιθανότατα θα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη - έχει τεθεί επίσημα υπό τη φροντίδα των γονέων της Κάρολαϊν Κράουτς, Σούζαν και Ντέιβιντ, στο νησί της Αλοννήσου όπου ζουν. Οι γονείς του δολοφόνου, Κωνσταντίνος και Γεωργία, θα έχουν δικαιώματα προσωπικής επικοινωνίας με το παιδί. Ο κύριος και η κυρία Αναγνωστοπούλου φρόντιζαν τη Λυδία μετά το φόνο της μητέρας της και ήθελαν να την κρατήσουν, αλλά ο κύριος και η κυρία Κράουτς ξεκίνησαν μια νόμιμη διαδικασία για την αποκλειστική επιμέλεια», γράφει η εφημερίδα.

Παράλληλα, ο πατέρας της Καρολάιν αναφέρει ότι πρόθεση της οικογένειας είναι η μικρή Λυδία να βαφτιστεί σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, όπως είχε γίνει και με τη μητέρα της.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Η Λυδία αρνείται να κοιμηθεί μόνη της»

«Είναι τώρα πρόθεσή μας να βαφτίσουμε τη Λυδία στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως έγινε και με την Καρολάιν, στο μικρό παρεκκλήσι κοντά στο νεκροταφείο όπου αναπαύεται η Καρολάιν», αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγγλική ιστοσελίδα ο Ντέιβιντ Κράουτς. «Η Λυδία είναι καλά, και όπως και η μητέρα της, γίνεται όλο και πιο όμορφη μέρα με τη μέρα. Περπατάει τώρα με αυτοπεποίθηση, τρώει με μεγάλη όρεξη και κατακτά όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί της. Δυστυχώς, αν και έχει μια ωραία νέα κούνια με στρώμα τελευταίας τεχνολογίας, εξακολουθεί να αρνείται να κοιμηθεί μόνη της», σημειώνει.

Αντίθετα, κοιμάται με την κυρία Κράουτς στο παιδικό κρεβάτι της κόρης της, με αφίσες του αγαπημένου της συγκροτήματος, One Direction, από πάνω τους.

Οι Κράουτς έχουν ήδη επιλέξει τους νονούς της Λυδίας. Πρόκειται για δύο από τους πιο στενούς φίλους της άτυχης 20χρονης από την εποχή που ζούσε στο νησί. «Το καθήκον των νονών λαμβάνεται πολύ σοβαρά εδώ στην Ελλάδα», είπε ο κ. Κράουτς. «Θα αναμένεται να αναλάβουν την πνευματική φροντίδα της Λυδίας και έτσι επιλέξαμε δύο άτομα που είναι πιθανό να παραμείνουν εδώ στην Αλόννησο καθ 'όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής της», τόνισε.

Οι παππούδες της από την πλευρά του πατέρα της ζουν στο νησί στο εξοχικό τους. «Επισκέπτονται συχνά την εγγονή τους και φυσικά είναι ξετρελαμένοι μαζί της», επισήμανε.