«Εκτοξεύεται» η τιμή στο σουβλάκι – Προσπάθεια των ψητοπωλών να μείνει κάτω από τα 3 ευρώ

«Εκτοξεύεται» η τιμή στο σουβλάκι – Προσπάθεια των ψητοπωλών να μείνει κάτω από τα 3 ευρώ

Οι λόγοι της ακρίβειας στο πιο προσιτό έδεσμα των Ελλήνων

Το πιο προσιτό και αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων είναι το σουβλάκι, το οποίο λατρεύουν και οι τουρίστες μόλις επισκεφθούν τη χώρα μας. Παράλληλα, είναι και το πιο φτηνό φαΐ που μπορεί να κανείς να αγοράσει κι αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει παρότι όλα δείχνουν ότι «εκτοξεύεται» η τιμή του.

Ο πρόεδρος του σωματείου των ψητοπωλών Αττικής, Ανδρέας Ανδριανάκης, μίλησε στην εμπομπή LIVE NEWS  του Mega για τις ανατιμήσεις στο σουβλάκι, η αξία του οποίου πιθανότατα να ξεπεράσει τα 3 ευρώ.

Ο κ. Ανδριανάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων, το σουβλάκι θα παραμείνει ακόμα σε τέτοια περίοδο το πιο φθηνό προϊόν. Ο λόγος που ακριβαίνει είναι το μεγάλο κόστος των πλαστικών, της κάβας, των κρεάτων, της μαναβικής, καθώς και όλων των αναγκαίων για τη λειτουργία ενός ψητοπωλείου.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των ψητοπωλών τόνισε στο MEGA πως, θα προσπαθήσει ο κλάδος να κρατήσει την τιμή στο σουβλάκι, κάτω από τα 3 ευρώ, και να κυμανθεί στα 2,70 ευρώ.