Kακοκαιρία «Αθηνά»: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού – Δείτε live την πορεία της

Kακοκαιρία «Αθηνά»: Ποιες περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού – Δείτε live την πορεία της

Καταιγίδες αναμένονται σήμερα και στην Αττική

Η κακοκαιρία «Αθηνά» αναμένεται, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, να επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν καταιγίδες συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας.

Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις, σήμερα, εκτιμάται ότι θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική ηπειρωτική χώρα, στις Σποράδες, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και σε τμήματα της Εύβοιας. Ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με το meteo, χρειάζεται να δοθεί στους νομούς Μαγνησίας, Λάρισας, Ημαθίας και Πιερίας, όπου οι βροχοπτώσεις εκτιμάται ότι θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Δείτε live την πορεία της

Δείτε στον χάρτη πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία «Αθηνά» και τα καιρικά φαινόμενα στη χώρα:

Ποιες περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του OPEN Κλέαρχος Μαρουσάκης αρκετές περιοχές της χώρας αντιμετωπίζουν ακραίο κίνδυνο για πλημμύρες τις επόμενες ώρες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν την Παρασκευή είναι Ηπειρος, νησιά Ιονίου, Θεσσαλία, Μακεδονία, Θράκη, Σποράδες, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησος. Σε αυτές τις περιοχές μέχρι την Κυριακή θα έχουμε ισχυρές βροχές και καταιγίδες που μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και πλημμύρες, να πέσουν κεραυνοί και χαλάζι. Προς ώρας στις περιοχές που αντιμετωπίζουν κίνδυνο δεν συγκαταλέγεται η Βόρεια Εύβοια, η Αττική και η Θεσσαλονίκη.