Κορονοϊός: Πώς θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε σινεμά και θέατρα με το νέο καθεστώς

Κορονοϊός: Πώς θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε σινεμά και θέατρα με το νέο καθεστώς

Τι θα ισχύσει στο εμπόριο λιανικής, αλλά και για την είσοδο στις δημόσιες υπηρεσίες

Η κυβέρνηση έχει αλλάξει στρατηγική σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας, καθώς από χθες έγινε γνωστό ότι οι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού θα έχουν πρόσβαση παντού και δεν θα υπάρχουν τοπικά lockdown. Παράλληλα, από το ερχόμενο Σάββατο θα ισχύσει νέο καθεστώς για τα θέατρα και τα σινεμά και εκεί θα μπορούν να μπαίνον και οι ανεμβολίαστοι.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκανστο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star από το ρεπορτάζ του Πέτρου Μποτσαράκου, θα μπορούν οι συγκεκριμένοι χώροι να είναι και μεικτοί, να μπαίνουν δηλαδή και ανεμβολίαστοι, με χαμηλότερη πληρότητα, τεστ και μάσκες.

Η βασική γραμμή της κυβέρνησης για κλειστούς χώρους και εστίαση είναι να εισέρχονται μόνο εμβολιασμένοι, με πληρότητα 100% και μάσκες. Εφόσον λοιπόν υπάρχουν θέατρα και σινεμά που επιθυμούν να δέχονται και ανεμβολίαστους, τότε θα μειωθεί πληρότητα και θα χρειάζονται να προσκομίσουν αρνητικό τεστ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τις 23 Οκτωβρίου στο εμπόριο και στα σούπερ μάρκετ αίρονται όλοι οι περιορισμοί και διατηρείται μόνο η υποχρέωση της μάσκας.

Συγκεκριμένα, για τους μεικτούς χώρους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα θα θεσπιστούν ενιαίοι κανόνες λειτουργίας.

Για τους ανεμβολίαστους, θα απαιτείται τεστ για κάθε επίσκεψη σε δημόσια υπηρεσία και θα αυξηθούν οι μεικτοί χώροι όπου θα μπαίνουν μόνο με τεστ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...