Πέτρος Φιλιππίδης: Να παραπεμφθεί σε δίκη για τρία κακουργήματα ζητά η εισαγγελέας

Πέτρος Φιλιππίδης: Να παραπεμφθεί σε δίκη για τρία κακουργήματα ζητά η εισαγγελέας

«Ήταν αμετανόητος, απτόητος, χυδαίος» με «χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα»

Εδώλιο «δείχνει» η εισαγγελέας στον Πέτρο Φιλιππίδη για τρία κακουργήματα που αφορούν σε υποθέσεις βιασμού και απόπειρες σε βάρος τριών γυναικών.

Η εισαγγελική λειτουργός στην πρόταση της εισηγείται την παραπομπή σε δίκη του προφυλακισμένου ηθοποιού κρίνοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ενοχής του.

«Δεν είναι φανταστικά γεγονότα αλλά βιωματικές αφηγήσεις οι καταγγελίες σε βάρος του, επιβεβαιώνονται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις τρίτων προσώπων» αναφέρει η εισαγγελέας και ζητεί την συνέχιση της προσωρινής κράτησης του ηθοποιού για τον οποίο λέει πως «ήταν αμετανόητος, απτόητος, χυδαίος» με «χαρακτήρα με ιδιαίτερη επικινδυνότητα και σταθερή ροπή στο έγκλημα».

Η πρώτη υπόθεση αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014.

Η πρώτη γυναίκα καταγγέλλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι την παρέσυρε στο καμαρίνι του με την πρόφαση ενός ρόλου και την υποχρέωσε στη διενέργεια σεξουαλικών πράξεων.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας κάνει λόγο και για δεύτερο βιασμό στην ίδια γυναίκα με διαφορά τριών μηνών και γι' αυτό ζητεί ο Πέτρος Φιλιππίδης να δικαστεί για βιασμό κατ΄ εξακολούθηση.

Στο καμαρίνι του καταγγέλλεται ότι παρέσυρε το 2010 και την δεύτερη συνάδελφο του προκειμένου να της δώσει ένα διορθωμένο σενάριο του ρόλου της. Εκεί σύμφωνα με την μαρτυρία της γυναίκας αποπειράθηκε να την βιάσει.

Η δεύτερη γυναίκα που καταγγέλλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού τον Αύγουστο του 2014 υποστηρίζει ότι δέχτηκε επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του την ώρα που θα την επέστρεφε στο σπίτι της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο απορρίφθηκε το αίτημα του Πέτρου Φιλιππίδη για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους, για λόγους υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστές έκριναν, μεταξύ άλλων, ότι ο κατηγορούμενος ηθοποιός ενδέχεται να τελέσει και νέα αδικήματα ακόμη και στην περίπτωση που επιστρέψει σπίτι του με «βραχιολάκι».