Nέα μέτρα: Ελευθερία στην εστίαση για τους εμβολιασμένους – Τι θα ισχύει από το Σάββατο

Nέα μέτρα: Ελευθερία στην εστίαση για τους εμβολιασμένους – Τι θα ισχύει από το Σάββατο

Τέλος τα περιοριστικά μέτρα στις «κόκκινες» περιοχές

Tο «πράσινο φως» για πλήρη ελευθέρια στους εμβολιασμένους, επιστροφή στην διασκέδαση, όπως την ξέραμε προ κορoνοϊού, έδωσε χθες ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης

  • Έτσι από το Σάββατο 9 Οκτωβρίου θα επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.
  • Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας το μεσημέρι της Τετάρτης, θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, ενώ το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα.
  • Για τους μικτούς χώρους διασκέδασης, θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί, δηλαδή οι μη εμβολιασμένοι θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό αποτέλεσμα rapid test, ενώ η πληρότητα θα είναι στο 50% και ανώτατο όριο τα 10.000 άτομα. Επίσης, είναι υποχρεωτική η κενή θέση ανά 2 έως 4 καθήμενους.
  • Όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

Νέα μέτρα: Χωρίς περιοριστικά μέτρα οι «κόκκινες» περιοχές

Τέλος μπαίνει από το Σάββατο στα περιοριστικά μέτρα στις κόκκινες περιοχές.

Θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και οι τήρηση των αποστάσεων.

Αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας για αυτά θα γνωμοδοτήσει η αρμόδια Επιτροπή.