Μετά την ελευθερία των εμβολιασμένων, έρχεται άρση μέτρων σε κλάδους του εμπορίου

Μετά την ελευθερία των εμβολιασμένων, έρχεται άρση μέτρων σε κλάδους του εμπορίου

Τι θα ισχύει σε ειδικές περιπτώσεις και πως θα μπορούν να λειτουργήσουν οι ανεμβολίαστοι κατά του κορονοϊού

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλήξει την ζωή σε όλο τον κόσμο και φυσικά την Ελλάδα και πλέον η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους. Βεβαίως, μετά τη δική τους ελευθερία που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έρχεται και η άρση των περιοριστικών μέτρων και σε άλλους κλάδους του εμπορίου.

Από τις 23 Οκτωβρίου αναμένεται να αρθούν τα μέτρα σε λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ.

Έτσι, λοιπόν, στα συγκεκριμένα καταστήματα δεν θα υπάρχει όριο στην πληρότητα ανά τετραγωνικό, αλλά θα παραμείνουν οι μάσκες. Με τον τρόπο αυτό η αγορά θα ανοίξει ακόμα περισσότερο και θα σταματήσουν να υπάρχουν ουρές έξω από καταστήματα τις μέρες και τις ώρες αιχμής.

Εκτός από το τέλος των περιοριστικών μέτρων στην αγορά, θα υπάρξουν αλλαγές και στα μέτρα που ισχύουν τώρα στα θέατρα και τους κινηματογράφους.

Σύμφωνα με το Mega από τις 23 Οκτωβρίου αναμένεται οι κινηματογράφοι και τα θέατρα να είναι ανοιχτά με 100% πληρότητα, αλλά μόνο για τους εμβολιασμένους.

Αντίθετα, οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπουν στις αίθουσες, εκτός κι αν αλλάξουν γνώμη και αποφασίσουν να θωρακιστούν κατά του κορονοϊού με τα υπάρχοντα εμβόλια που γίνονται δωρεάν από το κράτος.