Κορονοϊός: Μόλις 1 στους 2 εμβολιασμένοι σε Δράμα, Ξάνθη, Κιλκίς, Σέρρες – Σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ

Κορονοϊός: Μόλις 1 στους 2 εμβολιασμένοι σε Δράμα, Ξάνθη, Κιλκίς, Σέρρες – Σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ

Σε καθεστώς μίνι lockdown θα περάσουν και οι Σέρρες

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα 14 νοσοκομεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης, αφού τα κρούσματα σε αυτές τις περιοχές έχουν εκτοξευθεί.

Ήδη, σε Δράμα, Ξάνθη και Κιλκίς έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα, που περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί και απαγόρευση μουσικής στην εστίαση, ενώ σήμερα σε καθεστώς μίνι lockdown αναμένεται να περάσουν και οι Σέρρες. 

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε χθες η 4η Υγειονομική Περιφέρεια, στα 14 νοσοκομεία που υπάγονται σε αυτήν, 237 άτομα νοσηλεύονται με κορωνοϊό σε απλές κλίνες, από τους οποίους το 81% είναι ανεμβολίαστοι (192 άτομα), ενώ 22 άτομα βρίσκονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου.

Παράλληλα, 56 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τη συντριπτική πλειονότητα (96,4%) να είναι ανεμβολίαστοι.

Άλλωστε, ο μέσος όρος της εμβολιαστικής κάλυψης στους τέσσερις νομούς είναι κάτω από 50%, ενώ περίπου 944.000 πολίτες παραμένουν ανεμβολίαστοι σε όλη την έκταση της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να οδήγησε στην αύξηση των εισαγωγωγών στις ΜΕΘ κατά 37% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο.