Κορονοϊός: Σχέδιο απόλυτης ελευθερίας για τους εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Σχέδιο απόλυτης ελευθερίας για τους εμβολιασμένους

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου αναμένονται ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας

Σχέδιο για την απόλυτη ελευθερία κινήσεων για τους εμβολιασμένους, ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές, επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, οι εμβολιασμένοι θα πάψουν να έχουν τους περιορισμούς που υπάρχουν ακόμη και σήμερα, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Είναι δε ανοιχτό το ενδεχόμενο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, να έχουν ελευθερία κινήσεων και στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας, δηλαδή να έχουν ελευθερία κινήσεων ακόμα και μετά τη 1:00 τα ξημερώματα και να είναι ακόμα και όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης, όταν αυτά είναι μόνο για εμβολιασμένους.

«Θα είναι πολύ πιο εμφανής η κανονικότητα στη ζωή των εμβολιασμένων, συγκριτικά με τους ανεμβολίαστους» σχολίαζαν στον ΣΚΑΪ κυβερνητικά στελέχη. Παράλληλα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η συμβουλευτική επιτροπή του υπουργού Υγείας, η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας όπως θα ονομάζεται, η οποία θα είναι μια μικρή επιτροπή περίπου επτά ατόμων. Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα διατηρηθεί σε ένα συμβουλευτικό ρόλο, αλλά τις κύριες συμβουλές θα τις δίνει η νέα επιτροπή στον υπουργό για όλα τα θέματα δημόσιας υγείας και όχι μόνο τα θέματα του κορονοϊού.

Πλέον οι αποφάσεις που θα παίρνονται, θα είναι πολιτικές και θα έχουν ξεκάθαρο μήνυμα, ότι δεν ξανακλείνει η χώρα και οι εμβολιασμένοι θα έχουν μια κανονικότητα στη ζωή τους. Για τις εξελίξεις αυτές είχε προϊδεάσει το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση σε συνεννόηση με την επιτροπή των ειδικών επεξεργάζεται σχέδιο για περισσότερες ελευθερίες για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες.

Σήμα για ένα ακόμα βήμα επιστροφής στην «κανονικότητα» για τους εμβολιασμένους εξέπεμψε τη Δευτέρα και ο Μάριος Θεμιστοκλέους ενόψει των ανακοινώσεων του Θάνου Πλεύρη την Τετάρτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά κατά την ενημέρωση για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος ο κ. Θεμιστοκλέους «οι εμβολιασμένοι κατά της covid-19 μπορούν να κινούνται και να αποκτούν δικαιώματα μιας φυσιολογικής κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Συνεπώς, θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιος έχει εμβολιαστεί, θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Κάποιος που εμβολιάζεται, φτάνει πιο κοντά σε μία φυσιολογική ζωή».