Σεισμός στην Κρήτη: Κλειστά και την Δευτέρα τα σχολεία στον δήμο Ηρακλείου

Σεισμός στην Κρήτη: Κλειστά και την Δευτέρα τα σχολεία στον δήμο Ηρακλείου

Κλειστά παραμένουν τα σχολεία στους δήμους Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων

Κλειστά θα είναι και την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Δήμο Ηρακλείου, όπως έγινε γνωστό από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Στέλλα Αρχοντάκη - Καλογεράκη.

Όπως είπε η ίδια στο cretalive.gr, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί ο έλεγχος στατικότητας μετά τον σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία στην πολεοδομική ενότητα του Ηρακλείου, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. Η οριζόντια απόφαση για την παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων ελήφθη, καθώς από τη μια πλευρά οι έλεγχοι από πλευράς Κτιριακών Υποδομών είναι συνεχείς και ακόμα σε εξέλιξη και από την άλλη, το μεσημέρι της Παρασκευής στον Δήμο έφτασαν επιπλέον 30 νέα αιτήματα από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, προκειμένου να ενταχθούν στον κύκλο των ελέγχων και άλλα σχολεία.

Αρχικά, η απόφαση αναμενόταν να ληφθεί χθες Παρασκευή, όμως τα νέα δεδομένα άλλαξαν και τον σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου. Σημειώνεται πως τα περισσότερα σχολικά κτήρια στο Ηράκλειο έχουν κριθεί ασφαλή. Ωστόσο, έλεγχος θα γίνει ξανά προκειμένου να διασφαλιστεί πως η είσοδος των μαθητών στα σχολεία θα γίνει χωρίς προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί την Δευτέρα, αν κρίνεται δηλαδή σκόπιμη η νέα παράταση αναστολής.

Κλειστά τα σχολεία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας έως και την Τετάρτη

Από το Δήμο Μινώα Πεδιάδας ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ότι αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του (Σχολεία Α΄θμιας, Β΄θμιας καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών), για το διάστημα από την Δευτέρα 4/10/2021 έως και την Τετάρτη 6/10/2021, λόγω της συνεχούς και έντονης σεισμικής δραστηριότητας, η οποία καθιστά επικίνδυνη την προσέλευση και την παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Κλειστά μέχρι νεωτέρας σχολεία στο Δήμο Αρχανών Αστερουσίων

Την παράταση αναστολής της λειτουργίας μέχρι νεωτέρας των κάτωθι σχολικών μονάδων ανακοίνωσε ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων:

- Νηπιαγωγείο Αγ. Παρασκιών
- Δημοτικό Σχολείο Αγ. Παρασκιών
- Νηπιαγωγείο Τεφελίου
- Δημοτικό Σχολείο Τεφελίου
- Γυμνάσιο Τεφελίου
- 3ο Νηπιαγωγείο Αρχανών
- Γυμνάσιο Μελεσών - Λύκειο Μελεσών
- Νηπιαγωγείο Μεταξοχωρίου
- Δημοτικό Σχολείο Μεταξοχωρίου

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας σχολικών μονάδων στο Δήμο Χερσονήσου

Κλειστά θα παραμείνουν από τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου μέχρι και την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου το Νηπιαγωγείο Γουβών, το Δημοτικό Επισκοπής και το Γυμνάσιο και Λύκειο Επισκοπής, προκειμένου να διενεργηθούν εργασίες αποκατάστασής τους, καθώς τα κτίρια ελέγχθηκαν και κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα να υποδεχτούν τους μαθητές.

Η προσωρινή διακοπή των μαθημάτων στις παραπάνω σχολικές μονάδες πραγματοποιείται με τη με αριθμό 191/2021 απόφαση Δημάρχου Χερσονήσου, λόγω των κτιριακών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν εξαιτίας του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου και της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...