Euroleague: Πολύ δυνατός αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα

Euroleague: Πολύ δυνατός αποδείχθηκε ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα

Συνέτριψε την Μπασκόνια με 75-50 στο ΣΕΦ

Πολύ δυνατά ξεκίνησε την φετινή πορεία στην Euroleague ο Ολυμπιακός, καθώς συνέτριψε την Μπασκόνια στο ΣΕΦ με 25 πόντους διαφορά και είναι ο πρώτος αγώνας στην Ευρώπη μετά την απόσυρση από την ενεργό δράση του Βασίλη Σπανούλη.

Με έμφαση στην άμυνα, οι «ερυθρόλευκοι» διέσυραν με 75-50 την Μπασκόνια στο ΣΕΦ, στην πρεμιέρα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Είχε θέληση, πάθος και ενέργεια, πλουραλισμό στην επίθεση, εξαιρετικές συνεργασίες και «γρανιτένια» άμυνα. Είχε και τον κόσμο στο πλευρό του μετά από απουσία ενός έτους, έστω και στο 80% της χωρητικότητας του ΣΕΦ, όπως προβλέπεται από την ΚΥΑ. «Βασίλη Σπανούλη» τραγούδησαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, επαναλαμβάνοντας ρυθμικά το όνομα του “ Kill-Bill”, στο 39ο λεπτό.

Ο Σάσα Βεζένκοφ... ξεκίνησε τη σεζόν, όπως την είχε... τελειώσει πέρυσι, όταν ήταν ο παίκτης αποκάλυψη των «ερυθρόλευκων». Σημείωσε 16 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Μουσταφά Φαλ (11π.), Κώστας Σλούκας (10π.). Εξαιρετική δουλειά στα ριμπάουντ έκανε ο Λιβιό Ζαν-Σαρλ. Μόνο ο Μιχάλης Λούντζης δεν πάτησε παρκέ στον πρώτο αγώνα του Ολυμπιακού στη Euroleague για τη νέα σεζόν, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Μπαρτζώκας αξιοποίησε την... ευκαιρία να ξεκουράσει τους Γιώργο Πρίντεζη και Χασάν Μάρτιν δίνοντάς τους μικρό χρόνο συμμετοχής, από τη στιγμή που... δεν χρειάστηκαν.

Με 15 πόντους ο Ρόκας Γκιεντράιτις ήταν ο πρώτος σκόρερ της Μπασκόνια, η οποία παρατάχθηκε χωρίς δύο βασικούς παίκτες της, τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Ουέιντ Μπάλντγουειν και τον Άλεκ Πίτερς.

Τα δεκάλεπτα: 28-13, 47-22, 63-42, 75-50

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 7 (1), Λούντζης, Λαρεντζάκης, Φαλ 11, Σλούκας 10 (2), Μάρτιν 3, Βεζένκοφ 16 (1), Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 8 (2), Ζαν-Σαρλ 6, ΜακΚίσικ 8 (2)

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Μπαρέρα, Σεντεκέρσκις 4, Μαρίνκοβιτς, Γκρέιντζερ 2, Φοντέκιο 5 (1), Ίνοκ 7 (1), Κοστέλο (1) 11, Γκιεντράιτις 15 (1), Νόκο 6, Κούρουτς

Τα άλλα παιχνίδια

Ποδαρικό «με το δεξί» έκαναν Φενερμπαχτσέ και Βιλερμπάν στη νέα αγωνιστική περίοδο της Euroleague, με την τουρκική ομάδα να εξαργυρώνει την «δεμένη» άμυνά της και τους Γάλλους τα εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας τους.

Στην Πόλη, η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς κράτησε στους 11 πόντους τον Ερυθρό Αστέρα στην τρίτη περίοδο, «οικοδομώντας» μία διαφορά 8 πόντων (45-37), η οποία δεν απειλήθηκε μέχρι το τελικό 61-57.

Ο Ντάισον Πιέρ οδήγησε την τουρκική επίθεση με 13 πόντους, τη στιγμή που η αμυντική γραμμή της Φενέρ υποχρέωνε τους Σέρβους σε 21(!) λάθη. Από τον Ερυθρό Αστέρα ξεχώρισε ο Νίκολα Ιβάνοβιτς με 16 πόντους.

Στο Βιλερμπάν, η ομώνυμη ομάδα με σπασμένα τα φρένα της επίθεσης και έλεγχο των ριμπάουντ (35 έναντι 26) δεν αγχώθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης, απέναντι στη Ζαλγκίρις Κάουνας, φτάνοντας άνετα στο τελικό 88-76.

Κορυφαίος των νικητών, που μέτρησαν 11/23 τρίποντα, ο Έλι Οκόμπο με 23 πόντους, ενώ ο Κώστας Αντετοκούνμπο στο ντεμπούτο του στην Euroleague έμεινε στο παρκέ για 11 λεπτά με απολογισμό 6 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη. Από τους Λιθουανούς, ο Γιάνις Στρέλνιεκς ήταν απελπιστικά μόνος για την ανατροπή (21π., 4/6τρ.).