Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα – Πού θα βρέξει

Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα – Πού θα βρέξει

Σε τι επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία

Φθινόπωρο θυμίζει και σήμερα ο καιρός ο οποίος παραμένει άστατος.Τοπικές βροχές αναμένονται στο Ιόνιο, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία. Ειδικότερα, στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 21 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24, στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Στη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν στο νότιο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος 

Στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και τα νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στη βόρεια Κρήτη όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 23 και στη νότια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν πό βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 και στα νότια 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.