Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Αποφυλακίζεται ο «Ινδιάνος»

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Αποφυλακίζεται ο «Ινδιάνος»

«Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό  στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας»

Μετά από κράτηση 7 μηνών ανοίγει η πόρτα της φυλακή για τον 30χρονο επονομαζόμενο και ως «Ινδιάνο». Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα του (3383/21) αποφάσισε την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου που είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2021 για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ο 30χρονος είχε υποστηρίξει ότι είναι αθώος αμφισβητώντας την αξιοπιστία της κατάθεσης του γαμπρού του που τον ενέπλεκε στην υπόθεση. Οι δικαστές υιοθέτησαν την πρόταση της εισαγγελέως η οποία αναφερόμενη στον συγκεκριμένο μάρτυρα τον χαρακτήρισε ως πρόσωπο «εντελώς αναξιόπιστο» που «φάσκει και αντιφάσκει».

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα το Δικαστικό Συμβούλιο Αθηνών δικαίωσε τις νομικές μας προσπάθειες να αφεθεί ελεύθερος ένας αθώος συμπολίτης μας, που δόλια κατηγορήθηκε από τον ψυχικά ασταθή γαμπρό του, για την εγκληματική πράξη εις βάρος του αστυνομικού στην Ν. Σμύρνη.

Εδώ και 7 μήνες ουδένα έτερο ενοχοποιητικό  στοιχείο προέκυψε από την ανακριτική έρευνα εις βάρος του εντολέα μας, αντιθέτως  τεκμηριώθηκαν πλήρως οι  ισχυρισμοί του, ότι όχι μόνον δεν συμμετείχε στην εγκληματική ενέργεια κατά του αστυνομικού, αλλά εκείνον τον χρόνο έπαιζε μπάσκετ με τους φίλους του στην Ελευσίνα» αναφέρει σε δήλωση του ο συνήγορος του «Ινδιάνου» Παύλος Σαράκης και συνεχίζει «Η προφυλάκιση ενός αθώου συμπολίτη μας με μόνο στοιχείο μία σαθρή κατάθεση ενός παράφρονα, θα βαραίνει διά βίου τις συνειδήσεις όλων όσων συνέπραξαν σε αυτήν. Η περίπτωση του αποκαλούμενου «Ινδιάνου» θα πρέπει να αποτελέσει φάρο για την Δικαιοσύνη, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια γεγονότα που στιγματίζουν τις ζωές ανθρώπων, αλλά και την ίδια την Δικαιοσύνη».