Κορονοϊός: Τέλος εποχής για την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων – Ολιγομελές θα γίνει το σχήμα

Κορονοϊός: Τέλος εποχής για την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων – Ολιγομελές θα γίνει το σχήμα

Από τους 33 επιστήμονες θα μείνουν επτά - Ποιοι είναι οι λόγοι που το αποφάσισε αυτό η κυβέρνηση

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο πολύ οι πολίτες της χώρας έχουν  μάθει να ζούνε με την πανδημία του κορονοϊού και πλέον η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αλλάξει και το σχήμα της περιβόητης Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και έρχεται το τέλος εποχής γι' αυτήν.

Έτσι προχωρά σε αλλαγές στη δομή και τη λειτουργία της επιτροπής που μας συνόδευσε καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού, δίνοντας σήμα επιστροφής σταδιακά στην κανονικότητα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, και τον Γιάννη Καντέλη, νέα επιτροπή θα είναι επταμελής καθώς μέχρι σήμερα η επιτροπή εμπειρογνωμόνων αριθμεί 33 μέλη.

Οι 7 επιστήμονες θα συνεδριάζουν σε πιο αραιά χρονικά διαστήματα παρατηρώντας την πορεία της πανδημίας, και θα διατηρήσει το συμβουλευτικό της ρόλο προς την κυβέρνηση  και θα υπάρχουν παρεμβάσεις για μέτρα όταν κρίνεται απαραίτητο.

Σύμφωνα με  το ρεπορτάζ, η απόφαση αυτήν ελήφθη, καθώς πλέον υπάρχουν τα εμβόλια, ενώ είναι δεδομένη η κυβερνητική απόφαση για να μην υπάρξει νέο lockdown.

Όπως εκτιμούν αξιωματούχοι πλέον έχουμε περάσει στην επόμενη φάση της πανδημίας και οι αλλαγές θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.