«Βόμβα» από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη: «Ήξερα από 12 ετών ότι ο Νίκος ήταν γιος του»

«Βόμβα» από την ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη: «Ήξερα από 12 ετών ότι ο Νίκος ήταν γιος του»

Τι υποστηρίζει η κόρη του αδελφού του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη

Την ώρα που η Μαργαρίτα Θεοδωράκη επιδιώκει δικαστικά με ασφαλιστικά μέτρα, να απαγορευθεί στον Νίκο Κουρή να ισχυρίζεται ότι είναι γιος εκτός γάμου του πατέρα της Μίκη Θεοδωράκη και να μην χρησιμοποιεί το επώνυμο Θεοδωράκης, «βόμβα» ρίχνει στην υπόθεση η ανιψιά του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη και κόρη του αδελφού του Γιάννη, Ασπασία-Άννα Θεοδωράκη.

Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του Alpha «T-live», υποστήριξε ότι γνώριζε από μικρή ηλικία από τον πατέρα της, ότι ο Νίκος Κουρής είναι γιος του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη με την οικιακή του βοηθό και τόνισε, ότι αυτό θα αποδειχθεί από την εξέταση DNA. «Ήξερα για την ύπαρξή του από τότε που ήμουν 12 χρονών. Οφείλω να το πω, γιατί κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτό το πράγμα. Υπήρχε μία φωτογραφία ενός μικρού παιδιού στο σπίτι του πατέρα μου και με πίεση μου είπε ο πατέρας μου, ότι είναι ξάδερφός μου, λέγεται Νίκος και όταν μεγαλώσω, θα τον γνωρίσω. Όπως και τον γνώρισα» ανέφερε η Ασπασία-Άννα Θεοδωράκη στην Τατιάνα Στεφανίδου.

«Το παιδί αυτό πάντα μου έλεγε, πως δεν θέλει τίποτα, απλά να γνωρίσει τη βιολογική του οικογένεια, τις ρίζες του. Τον θεωρώ ξάδελφο μου. Θα μπορούσε να λυθεί με ένα τεστ DNA πολύ εύκολα. Τα άλλα παιδιά (τα παιδιά του Μίκη) τι ξέρουν, δεν το γνωρίζω. Επειδή με ρωτάνε πολλοί, εγώ νομίζω, ότι είναι γιός του Μίκη. Δεν έχω λόγο να αμφισβητώ τα λόγια του πατέρα μου» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος Θεοδωράκης, έκανε μία ανάρτηση, που αναφέρει: «Επειδή έγινε πολύς ντόρος τελευταία και πολλά λέγονται για τον κύριο Νίκο Θεοδωράκη-Κουρή, έχω να πω τα εξής: Η οικογένειά μου, Γ.Μ. Θεοδωράκη, δεν ασχολείται πλέον με το θέμα του εν λόγω κυρίου και δεν ζήτησε από κανέναν να μας εκπροσωπήσει, σε καμία διαμάχη μαζί του. Όλα έχουν μια αρχή κι ένα τέλος.

Κάποτε, αργά ή γρήγορα, θα κοπάσει όλη αυτή η ιστορία του. Τι θα έχει απομείνει όμως σε μας; Γι αυτό κοιτάζουμε τη δουλειά μας, όπως όλοι οι Έλληνες και τίποτα παραπάνω. Η ιστορία, τέλος, θα μας πει, ποιος ήταν ο κύριος Νίκος Κουρής και ποιος ο πραγματικός γιος του πατέρα μας, Μίκη Θεοδωράκη. Αφήστε τον να ονομάζεται όπως θέλει. Υπάρχουν και οι συνωνυμίες. Σας ευχαριστώ, καλό σας βράδυ. Γιώργος Μ. Θεοδωράκης, γιος του Μίκη και της Μυρτώς».