Το 32% των γυναικών δικηγόρων πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας

Το 32% των γυναικών δικηγόρων πέφτει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας

Σύμφωνα με έρευνα του συνδυασμού «Με τον Δικηγόρο»

Το πρόγραμμα του συνδυασμού του για τις γυναίκες δικηγόρους παρουσίασε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και υποψήφιος πρόεδρος στις επερχόμενες δικηγορικές εκλογές στον ΔΣΑ, Δημήτρης Αναστασόπουλος.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στον θερινό κινηματογράφο "Δεξαμενή", παρουσιάστηκε και έρευνα που πραγματοποίησε ο συνδυασμός «Με το Δικηγόρο» του οποίου ο κ. Αναστασόπουλος είναι επικεφαλής, στην οποία καταγράφεται ότι το 32% των γυναικών δικηγόρων, δήλωσε ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Στην έρευνα όπου έλαβαν μέρος 1.177 γυναίκες δικηγόροι, αποτυπώνονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την ενάσκηση του δικηγορικού τους λειτουργήματος, καθώς και σε βάρος τους διακρίσεις. Σύμφωνα με την έρευνα, το 71% των γυναικών πιστεύει ότι δεν τους δίνονται οι ίδιες επαγγελματικές ευκαιρίες με τους άνδρες δικηγόρους, το 63,46% δηλώνει ότι οι συνθήκες εργασίας τους είναι δυσμενέστερες συγκριτικά με αυτές των ανδρών, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 32% δηλώνει ότι έχει υπάρξει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο εργασίας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...