Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Στο δικαστήριο για ασφαλιστικά μέτρα κατά άνδρα που ισχυρίζεται πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: Στο δικαστήριο για ασφαλιστικά μέτρα κατά άνδρα που ισχυρίζεται πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη

«Πρωτοήρθε το 2014 στη ζωή μας σε ηλικία 50 χρόνων. Αν μετρήσετε την ηλικία, θα καταλάβετε ότι ο πατέρας μου ήταν στην δικτατορία και κρυβόταν»

Στην Ευελπίδων βρέθηκε η Μαργαρίτα Θεοδωράκη για να παραστεί στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά ενός άνδρα που ισχυρίζεται πως είναι γιος του Μίκη Θεοδωράκη εκτός γάμου.

Ο Νίκος Θεοδωράκης έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους και ανακοίνωσε πως θα πραγματοποιήσει εξέταση DNA προκειμένου να αποδείξει ότι είναι βιολογικό παιδί του γνωστού συνθέτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Νίκος Θεοδωράκης, όπως ισχυρίζεται ότι είναι το όνομά του, είναι ραδιοφωνικός παραγωγός και καλός φίλος της οικογένειας του μεγάλου Έλληνα συνθέτη. Ωστόσο, η Μαργαρίτα και ο Γιώργος Θεοδωράκης θεωρούν πως ο συγκεκριμένος άντρας προσπαθεί να επωφεληθεί από το οικογενειακό τους όνομα και γι’ αυτό έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Μιλώντας στις κάμερες, η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, η οποία συνοδευόταν στα δικαστήρια από τον δικηγόρο της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, δήλωσε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος «τους έχει κουράσει»: «Πρωτοήρθε το 2014 στη ζωή μας σε ηλικία 50 χρόνων. Αν μετρήσετε την ηλικία, θα καταλάβετε ότι ο πατέρας μου ήταν στην δικτατορία και κρυβόταν. Δεν υπάρχει συγγένεια με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις, ήθελα να συνεργαστώ μαζί του γιατί είχε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά ήταν κάπως απαράδεκτος. Δεν είχε συστηθεί ως «Θεοδωράκης» τότε. Περισσότερο για τον αδερφό μου έρχομαι» δήλωσε χαρακτηριστικά η κόρη του εκλιπόντα καλλιτέχνη. 

Ο 45χρονος υποστηρίζει πως ο Μίκης Θεοδωράκης είχε παραδεχτεί πως είναι ο πατέρας του κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Κέρκυρα.

Προς το παρόν η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη ζήτησε μία προσωρινή διαταγή για να μην χρησιμοποιείται το επώνυμο από τον 45χρονο.