Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Αίτημα για «ξεπάγωμα» της ανάκρισης 

Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Αίτημα για «ξεπάγωμα» της ανάκρισης 

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται εννέα νέα πρόσωπα

Την επιτάχυνση της ανάκρισης για την υπόθεση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου ζήτησε με αίτημα της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η μητέρα του, Βαρβάρα Θεοδωράκη.

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται εννέα νέα πρόσωπα σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με αφορμή στοιχεία που ανέδειξε η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό όπου καταδικάστηκε σε ισόβια ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής και της δολοφονίας του άτυχου νεαρού πριν από εννέα χρόνια.

«Έχουν περάσει δεκατέσσερις μήνες από την ημέρα που έγινε η ανάκριση και έχει λιμνάσει η υπόθεση. Αυτός είναι ο λόγος που ήρθα να βρω το δίκιο μου στον εισαγγελέα» ανέφερε σε δήλωση της η μητέρα του Μάριου ενώ ο νομικός παραστάτης της Νίκος Ρουσόπουλος υπογράμμισε: «Μετά το 2019 που εκδόθηκε η πρωτοποριακή απόφαση του Εφετείου Αθηνών, που ουσιαστικά παρέπεμψε άλλα εννέα άτομα για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Μάριου, ασκήθηκε δίωξη εντός μίας ημέρας.

Όμως, σχεδόν 14 μήνες η υπόθεση λιμνάζει στα ανακριτικά γραφεία, με αποτέλεσμα αυτό το momentum που υπήρχε εκείνη τη στιγμή, που μπορούσε κάποιος από αυτός να σπάσει και να μιλήσει γιατί το ζητούμενο είναι η απόδοση δικαιοσύνης και να βρεθεί ό,τι βρεθεί από το Μάριο, δυστυχώς χάθηκε και τώρα τα άτομα αυτά βολτάρουν ελεύθερα και νιώθουν μια ατιμωρησία».

Στη νέα λίστα των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται οι γιοι του καταδικασμένου ως εγκεφάλου της υπόθεσης αλλά και η σύζυγος του, η οποία είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε 18 έτη για συνέργεια σε απόπειρα εκβίασης και αρπαγή του θύματος και, πλέον, αντιμετωπίζει και την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία του άτυχου Μάριου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πλαίσιο της ανάκρισης δεν έχει καν ξεκινήσει η κλήση μαρτύρων γεγονός που οδηγεί την οικογένεια να διαμαρτύρεται πως η υπόθεση έχει βαλτώσει.