Καιρός: Χαρακτηριστικά τριών εποχών τις επόμενες μέρες στη χώρα

Καιρός: Χαρακτηριστικά τριών εποχών τις επόμενες μέρες στη χώρα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Τετάρτη

Τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας θα σημειωθούν χαρακτηριστικά 3 εποχών, από το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, αλλά και τον χειμώνα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Στους χάρτες που παρουσιάζονται η Ελλάδα είναι χωρισμένη σε τέσσερα καιρικά διαμερίσματα. Σύμφωνα με όσα επισημαίνει, στη δυτική Ελλάδα θα συνυπάρξει το φθινόπωρο με το καλοκαίρι μιας και οι βροχές κατά τόπους θα συνδυαστούν με υψηλές θερμοκρασίες εξαιτίας των βορειοανατολικών ανέμων που θα λειτουργούν σαν καταβάτες καθώς θα κατεβαίνουν από τις βουνοπλαγιές της οροσειράς της Πίνδου.

Προς τα βόρεια γεωγραφικά διαμερίσματα το φθινόπωρο θα συνυπάρξει με τον χειμώνα μιας και εδώ ο βροχερός κατά τόπους καιρός θα συνδυαστεί με χαμηλές θερμοκρασίες ιδιαίτερα τη νύχτα και το πρωί.

Προς τα ανατολικά τμήματα ο καιρός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί φθινοπωρινός κυρίως λόγω των πολύ ισχυρών βοριάδων ενώ οι βροχές θα είναι γενικά λίγες κι εκεί όπου η τοπογραφία αλληλεπιδρά με τον βοριά.

Προς τα νότια - νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα το καλοκαίρακι καλά θα κρατεί με τον βοριά να μοιάζει με μελτέμι θυμίζοντας Αύγουστο.

Άστατος ο καιρός την Τετάρτη

Εξάλλου, άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένεται την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021. Σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά και από το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά (με εξαίρεση τη Θράκη), στα υπόλοιπα της Ηπείρου και στη Δυτικής Πελοποννήσου, στα ορεινά της Κρήτης και στο Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά και νότια θα είναι τοπικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 24, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά από 16 έως 25, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 14 έως 30, στην Πελοπόννησο από 16 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 18 έως 24, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 18 έως 28, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 19 έως 26 και στην Κρήτη από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί και από το απόγευμα με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το πρωί, κυρίως στα δυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 23 βαθμούς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...