Δράμα: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες για να περιοριστούν τα θύματα από τον κορονοϊό

Δράμα: Έκκληση να εμβολιαστούν οι πολίτες για να περιοριστούν τα θύματα από τον κορονοϊό

 Απηύθυναν οι τοπικοί φορείς

Έκκληση και προτροπή προς όλους τους πολίτες της Δράμας να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν ώστε να μην επαναληφθούν οι δύσκολες μέρες της περσινής χρονιάς με τους πολλούς θανάτους, απηύθυναν η διοικητήρια του γενικού νοσοκομείου Δράμας Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου και ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος, μετά το τέλος ευρείας σύσκεψης των τοπικών φορέων.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκε η πορεία της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Δράμας, αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα και ακούστηκαν προτάσεις, προκειμένου να περιοριστούν τα θύματα και να υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση του κόσμου στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων, σε μια προσπάθεια αποφυγής μετάδοσης του κορονοϊού.

Στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι σήμερα τα κρούσματα στη Δράμα «έφτασαν τα νούμερα του περσινού Νοέμβρη, που θρηνήσαμε πολλά θύματα και ονομάστηκε ο μαύρος Νοέμβρης για την περιοχή μας». Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης, τόνισε, ότι «μόλις το 43% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί στη Δράμα. Το γεγονός αυτό προβληματίζει και αναδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς θα έπρεπε να είναι εμβολιασμένοι άνω του 50% του πληθυσμού». Υπογράμμισε, ακόμα, ότι και την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει νέα συνάντηση φορέων προκειμένου να εκτιμηθεί εκ νέου η όλη κατάσταση, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες και να εμβολιαστούν σημείωσε: «Πρέπει να υπάρξουν άμεσα κοινές συνεντεύξεις από το ιατρικό προσωπικό του νομού. Οι γιατροί μας, δηλαδή, να βγουν μπροστά, γιατί αυτοί έχουν τη γνώση και αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν τις όποιες κακόβουλες φωνές ακούγονται γύρω από τη μετάδοση της πανδημίας. 'Αρα, το φορτίο το μεγάλο το παίρνει η ιατρική κοινότητα και νομίζω ότι είναι κοινή παραδοχή όλων ότι θα γίνει, με εμάς συνοδοιπόρους στην ενημέρωση στον βαθμό που μπορούμε και μας επιτρέπεται».

Η κ. Καρατζόγλου σημείωσε: «Απευθύνουμε έκκληση στον κόσμο να εμβολιαστεί, γιατί είναι η μόνη λύση απέναντι στο φαινόμενο Covid-19 αυτή την ώρα και σε αυτό που τραβάει ο τόπος μας. Απέναντι στο γεγονός ότι το νοσοκομείο Δράμας πρέπει να αντέξει. Αντέχει. Δεν είναι μόνο νοσοκομείο Covid, αλλά είναι νοσοκομείο κάθε νόσου κι έτσι πρέπει να παραμείνει. 'Αρα πρέπει να βοηθήσουμε, για να βοηθηθούμε όλοι».

«Πως είναι δυνατόν», αναρωτήθηκε η κ. Καρατζόγλου, «να παρασυρόμαστε από φήμες και να προτιμούμε να νοσήσουμε και να μην ξέρουμε αν θα καταφέρουμε να το ξεπεράσουμε. Να ξέρουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ακόμη και μετά την αρχική ανάρρωση θα έχουμε προβλήματα για πολύ καιρό ή τι θα μας αφήσει κατάλοιπο και να μην εμβολιαστούμε, όταν ΔΕΝ υπάρχει χώρα στον πλανήτη που να μην αναγνωρίζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου».