Σχολεία – Κορονοϊός: Από Τετάρτη στα φαρμακεία τα 4 δωρεάν self test για τους μαθητές

Σχολεία – Κορονοϊός: Από Τετάρτη στα φαρμακεία τα 4 δωρεάν self test για τους μαθητές

Ποια η διαδικασία

Ξεκινά και πάλι η δωρεάν διάθεση τεσσάρων self test για την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία. Από αύριο, Τετάρτη (29/09) έως και την Παρασκευή (08/10) οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν τα self test από τα φαρμακεία.

Η διάθεση των self test θα γίνει προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των δυο επόμενων εβδομάδων (04-17/10) και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Σημειώνεται, πως δεν θα διατίθενται self test σε όσους μαθητές και μαθήτριες έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και έχουν παρέλθει 14 ημέρες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.

Σχολεία - Κορονοϊός: Η διαδικασία για τα self test

Υπενθυμίζεται ότι:

  • το self-test θα πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο,
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορoνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες,
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ούτε βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου),
  • οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self test, καθώς δεν οφείλουν να τα διενεργούν εφόσον δεν προκύψει ειδικός λόγος (δηλ. κρούσμα σε συμμαθητή),
  • η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Το υπουργείο συνεχίζει να παροτρύνει τους γονείς μαθητών 12 ετών και άνω που δεν έχουν ακόμα εμβολιάσει τα παιδιά τους, να σπεύσουν να το κάνουν.

Παρακαλούμε περιμένετε ...