Σεισμός στην Κρήτη: Θρήνος για τον 65χρονο που θάφτηκε μπροστά στα μάτια του γιού του – Τι λέει η αδελφή του

Σεισμός στην Κρήτη: Θρήνος για τον 65χρονο που θάφτηκε μπροστά στα μάτια του γιού του – Τι λέει η αδελφή του

Σε απόγνωση οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι

Νέα σεισμική δόνηση καταγράφηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα - στις 00:37 - με επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Άρβης, στην Κρήτη, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η έντονη σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στο νησί, την επομένη του ισχυρού σεισμού 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - στις 09:17 χθες Δευτέρα -, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο τραυμάτισε άλλους εννέα, συμφωνα με τον απολογισμό των αρχών.

Θρήνος για τον 65χρονο που θάφτηκε μπροστά στα μάτια του γιού του

Ο Ιάκωβος Τσαγκαράκης, 65 χρόνων, θάφτηκε - μπροστά στα μάτια του γιου του - κάτω από τα συντρίμμια της εκκλησίας του προφήτη Ηλία, έξω από το Αρκαλοχώρι. Είχε πάει το πρωί στον ναό, για να δει εάν οι εργασίες αναστύλωσης - που είχε αναλάβει ο εργολάβος γιος του - προχωρούσαν. Εκείνη την ώρα στο εκκλησάκι εργάζονταν δύο ακόμη άτομα.

Η αδελφή του Ιάκωβου Τσαγκαράκη συντετριμμένη μιλώντας αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τον Αλέξανδρο Γύγο, δεν μπορεί να πιστέψει πως έχασε τον αδελφό της από τη μια στιγμή στην άλλη. Καλύτερος άνθρωπος και οικογενειάρχης δεν υπήρχε, είπε. Την Τρίτη 28/9 στις 15:00 θα γίνει η κηδεία του.

«Μόνο οι δύο τοίχοι είχαν παραμείνει όρθιοι. Όλη η οροφή είχε πέσει μέσα στην εκκλησία και τα μπάζα ήταν περίπου στο ένα μέτρο» εξήγησε ο διοικητής της ΕΜΑΚ Κρήτης.

Ο άτυχος οικοδόμος, μάλιστα, στα νιάτα του έπαιζε ποδόσφαιρο στον Πατούχα της Άνω Βιάννου.

Αρκαλοχώρι: Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Ο εγκέλαδος χτύπησε και άλλα χωριά όπως τα Ρουσοχώρια. Σπίτια κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι. Στο Αρκαλοχώρι στήθηκαν πρόχειροι καταυλισμοί με σκηνές, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι σεισμόπληκτοι.