Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι – Νέα δόνηση 4,6 Ρίχτερ στο νομό Ηρακλείου

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Ένας νεκρός στο Αρκαλοχώρι – Νέα δόνηση 4,6 Ρίχτερ στο νομό Ηρακλείου

Στο νησί σπεύδει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης - Κλείνουν τα σχολεία στο νομό Ηρακλείου

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον σεισμό μεγέθους 5,8 Ρίχτερ κατά τις εργασίες συντήρησης της εκκλησίας του προφήτη Ηλία στο Αρκαλοχώρι.

Ακόμη ένας εργάτης που ήταν μαζί του στο εκκλησάκι απομακρύνθηκε σώος.

Σώος απεγκλωβίστηκε και άλλος ένας πολίτης στο χωριό Πατσίδερος που είχε παγιδευτεί μέσα στο σπίτι του καθώς από τις ζημιές λόγω του σεισμού δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα.

Μέχρι στιγμής στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος.

Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Κάποιοι πολίτες για τους οποίους είχε αναφερθεί ότι είχαν παγιδευτεί σε φαρμακείο, απομακρύνθηκαν μόνοι τους με ασφάλεια.

Κλείνουν με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Νίκου Συριγωνάκη, όλα τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, Λύκεια και κάθε σχολική δομή στα όρια της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου κλείνουν, μέχρι να εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

Στο Ηράκλειο Κρήτης σπεύδει ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης έπειτα από τον μεγάλο σεισμό 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε, στις 10:30, 24 χιλιόμετρα ΝΝΑ της πόλης του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο σεισμός σημειώθηκε σε απόσταση 344 χλμ. ΝΝΑ των Αθηνών.