Γιαμαρέλλου: Νέα μελέτη έδειξε πως το κλείσιμο στα σχολεία δεν περιορίζει τη διασπορά από το πρώτο κρούσμα

Γιαμαρέλλου: Νέα μελέτη έδειξε πως το κλείσιμο στα σχολεία δεν περιορίζει τη διασπορά από το πρώτο κρούσμα

Τα δεδομένα ανέπτυξε η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ και μέλος τη Επιτροπής

Σε μια νέα μελέτη από την Αγγλία που ανατρέπει την πρακτική που μέχρι τώρα ακολουθείται στα σχολεία με τα κρούσματα του κορονοϊού μίλησε στο Mega η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, η οποία είναι και μέλος τη Επιτροπής.

«Μοιάζει να έχουμε μία σταθεροποίηση σχετικά με τα κρούσματα. Τον τελευταίο καιρό γίνονται πολλά τεστ, κάτι που δεν γινόταν στο παρελθόν. Εκείνο που μας απασχολεί είναι οι θάνατοι, θα θέλαμε να μειωθούν. Το 90% με 93% που πεθαίνουν ή μπαίνουν σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστα. Το υπόλοιπο 7% είναι άτομα με προβλήματα υγείας», είπε η κ. Γιαμαρέλλου.

«Δημοσιεύτηκε μόλις μία μελέτη πολύ ενδιαφέρουσα που έγινε στην Αγγλία. Η μελέτη αυτή έδειξε ότι σε 112.000 παιδιά και περίπου 100.000 προσωπικού του σχολείου, τους χώρισαν σε δύο ομάδες, σε εκείνους που μόλις εμφανιζόταν κρούσμα τους έστελνα σπίτι τους για 7 μέρες και τους υπόλοιπους που τους έκαναν ατελείωτα τεστ. Εκείνο που έδειξε ότι δεν υπήρχε διαφορά στην επίπτωση των κρουσμάτων», είπε, τονίζοντας πως αυτή η μελέτη αποτελεί ελπίδα για τη νέα τακτική που ακολουθείται στα σχολεία.

«Οι μεταλλάξεις που κάνει ο ιός είναι μετάλλαξη που κάθε φορά αυξάνει την ταχύτητα μετάδοσής του. Πως θα αντιδράσουμε; Εκτός από τα εμβόλια, με τη μάσκα μας», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...