Σκύλος καλλιεργητών κάνναβης δάγκωσε αστυνομικό στη Λάρισα

Σκύλος καλλιεργητών κάνναβης δάγκωσε αστυνομικό στη Λάρισα

Κατά την επιχείρηση της σύλληψής τους

Περιπετειώδεις ήταν χθες το απόγευμα οι συλλήψεις για νακρωτικά σε περιοχή της Λάρισας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο ημεδαπούς άνδρες, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και επιπλέον, ο ένας εκ των δύο και για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ακινητοποίησης του ενός δράστη, σκύλος που τον συνόδευε, δάγκωσε στο πόδι έναν αστυνομικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης από τους δράστες, οι αστυνομικοί, χθες το απόγευμα, εντόπισαν τον έναν δράστη, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, να εισέρχεται εντός αγροκτήματος και να προβαίνει σε πότισμα των δενδρυλλίων.

Ακολούθως, εντοπίσθηκε και ο δεύτερος δράστης να επιβαίνει σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο και να κατευθύνεται προς την είσοδο του αγροτεμαχίου και ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση από τους αστυνομικούς.

Από τον χώρο, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 14 καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 2,10 έως 2,96 μέτρα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν 2-πλαστικά μπιτόνια και μπεκ ποτίσματος.

Στην κατοχή και σε νομότυπη έρευνα, που διενεργήθηκε στην οικία του πρώτου δράστη, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

  • δύο γυάλινα βάζα και ένα πλαστικό κυτίο με ποσότητες αποξηραμένης κάνναβης, συνολικού βάρους 20,3 γραμμαρίων
  • το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ
  • ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε και το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητας.

Από τον δεύτερο συλληφθέντα κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο, καθώς και ένα γυάλινο βάζο με αποξηραμένη κάνναβη, βάρους -6,1- γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...