Κορονοϊός: Έκλεισε και τρίτο τμήμα σχολείου στην Κόρινθο

Κορονοϊός: Έκλεισε και τρίτο τμήμα σχολείου στην Κόρινθο

Πρόκειται για δημοτικό σχολείο

'Εκλεισε λόγω κρουσμάτων κορονοϊού και τρίτο τμήμα δημοτικού σχολείου, μετά τα δύο τμήματα στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά σε χωριό της Κορινθίας.

Σύμφωνα με τη σχετική σελίδα του υπουργείου Παιδείας, πρόκειται για τη ΣΤ’ τάξη στο Δημοτικό σχολείο Μουλκίου στον Δήμο Σικυωνίων στην Κόρινθο.

Τα μέτρα για την πρόληψη της διασποράς του κορονοϊού που είναι σε ισχύ στα σχολεία

Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, για τους μαθητές, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ για τους εκπαιδευτικούς, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή) με ευθύνη και κόστος του εργαζομένου.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα, απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες.

Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά από τουλάχιστον δέκα ημέρες και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων.

Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.