Καταγγελία-σοκ για το ατύχημα με τον 6χρονο σε αγώνες καρτ στην Πάτρα: Δεν είχαν άδεια για θεατές

Καταγγελία-σοκ για το ατύχημα με τον 6χρονο σε αγώνες καρτ στην Πάτρα: Δεν είχαν άδεια για θεατές

Λόγω κορονοϊού δεν είχε δηλωθεί σαν επίσημη αθλητική διοργάνωση

Τη δική του μάχη για τη ζωή δίνει ο 6χρονος Φώτης που τραυματίστηκε σοβαρότατα στον αγώνα καρτ της περασμένης Κυριακής στην Πάτρα, όμως στην επιφάνεια έρχονται καταγγελίες-σοκ και νέα στοιχεία που δείχνουν εγκληματική προχειρότητα.

Σύμφωνα με το Mega, ο αγώνας δεν ήταν δηλωμένος λόγω κορονοϊού σαν κανονική αθλητική εκδήλωση με θεατές και τα ηλεκτροκίνητα καρτ δεν ήταν ασφαλισμένα στο κύριο ασφαλιστήριο. Σε αυτά, έρχεται να προστεθεί μια σοβαρότατη καταγγελία διασώστη του ΕΚΑΒ για τις σκηνές που ακολούθησαν μετά το ατύχημα.

Στήθηκε μια πίστα στο κέντρο της Πάτρας, υποτίθεται έρημη, και όλοι οι άνθρωποι που παρακολουθούσαν από τα κάγκελα, «βαφτίστηκαν» διερχόμενοι. Κάτι αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση της διακοπής του αγώνα.

Δεν άφησαν διασώστη του ΕΚΑΒ να βοηθήσει

Μάλιστα, μέσα από έγγραφη καταγγελία ένας διασώστης του ΕΚΑΒ προσπαθεί να περιγράψει τον πανικό των διοργανωτών, όπως τονίστηκε σε ρεπορτάζ στην εκπομπή Live News, όταν τους ζήτησε να πλησιάσει, με εκείνους να μην τον αφήνουν.

«Ο κόσμος που βρισκόταν γύρω άρχισε να απορεί και να εξοργίζεται. Του είπα ‘σε παρακαλώ άφησέ με, υπάρχει ανάγκη να μπω’. Δεν μου απάντησε».

Το παιδί ήταν αναίσθητο, αλλά στον άντρα του ΕΚΑΒ απαγορεύτηκε να πλησιάσει.

«Ρώτησα τον υπεύθυνο γιατί δε με άφησε να μεταβώ στον τόπο του συμβάντος. Εκείνη την στιγμή, γύρισε προς το μέρος μου ο κύριος … πιάνοντάς με από τους ώμους και φωνάζοντάς μου, με έντονο ύφος και σπρώχνοντάς με ‘πίσω, πίσω στη θέση σου, ακούς τι σου λέω;’ Σεβόμενος την ιδιότητά μου, δεν του απάντησα και αποχώρησα».

Μέσα σ’ όλα όμως έχει προκύψει θέμα και με τα ασφαλιστήρια. Στον κανονικό αγώνα καρτ που έγινε στην ίδια πίστα, ίσχυε το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της Ομοσπονδίας όμως στην επίμαχη επίδειξη με τα ηλεκτρικά καρτ δεν ίσχυε το ίδιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Έτσι, η ευθύνη για το συγκεκριμένο ατύχημα δε βαρύνει την Ομοσπονδία αλλά τον διοργανωτή των παράπλευρων εκδηλώσεων, που θα πρέπει να έχει κάνει ξεχωριστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Τι συμβαίνει με το παιδί

Για την ώρα πάντως προέχει η ζωή και η υγεία του παιδιού.Το πρωί λίγες ώρες μετά τα αποτελέσματα της μαγνητικής, οι γιατροί ξεκίνησαν τη διαδικασία αφύπνισης του μικρού ασθενή που εξελίσσεται ομαλά. Για όλα όσα συμβαίνουν ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι γονείς του μικρού Φώτη, που ελπίζουν μέσα στις επόμενες μέρες να μιλήσουν ξανά με το παιδί τους.