Βατόπουλος: Λογικό οι εμβολιασμένοι να μην χρειάζονται rapid test στα οδοντιατρεία

Βατόπουλος: Λογικό οι εμβολιασμένοι να μην χρειάζονται rapid test στα οδοντιατρεία

Το είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας για την πιθανότητα νέου κύματος της πανδημίας και τη λήψη νέων μέτρων

Λογικό χαρακτήρισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, το να μην χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test οι εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού ασθενείς, όταν επισκέπτονται τον οδοντογιατρό τους, αμφισβητώντας μάλιστα όταν η συγκεκριμένη απόφαση εισηγήθηκε από την Επιτροπή.

Όπως είπε ο καθηγητής μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ, οι εμβολιασμένοι θεωρείται ότι είναι προστατευμένοι από τον ιό, τονίζοντας παράλληλα, ότι οι οδοντίατροι που αντέδρασαν έντονα στο μέτρο, είναι ιατροί και ξέρουν τι μέτρα προστασίας να πάρουν, οπότε όπως είπε, δεν έπρεπε να τεθεί καν το συγκεκριμένο θέμα. Υποστήριξε δε, ότι είναι ένα μέτρο, το οποίο πρέπει να επανεξεταστεί και κατά τον ίδιο, να ακυρωθεί.

Όσον αφορά αν φοβάται ένα νέο κύμα της πανδημίας, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε, ότι αυτού του είδους οι επιδημίες λειτουργούν κατά κύματα, σημειώνοντας ότι υπήρξε μία ύφεση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε δεν αποκλείεται να σημειωθεί μία νέα έξαρση. Επεσήμανε ωστόσο, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν περιοχές στον πλανήτη, όπου δεν έχουν φθάσει ακόμα τα εμβόλια και ότι όσο υπάρχουν μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού που παραμένουν ανεμβολίαστα, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος και εξάρσεων της πανδημίας και εμφάνισης νέων μεταλλάξεων.

Ερωτηθείς σχετικά με τις παρενέργειες των εμβολίων, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μία επίσημη ενημέρωση από την Πολιτεία, για το ποιες είναι αυτές, με βάση τα επιστημονικά δεδομένα. Σημείωσε ωστόσο, ότι στα περίπου 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς που έχουν γίνει στη χώρα μας, έχουν καταγραφεί μόλις δυο-τρεις βαριές παρενέργειες.

Τέλος, όσον αφορά στα περιοριστικά μέτρα, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε, ότι κατά τον ίδιο πρέπει να αποφευχθούν, γιατί και η κοινωνία και η οικονομία πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν, τόνισε ωστόσο, ότι ΄ρέπει και οι πολίτες να κατανοήσουν, ότι τα μέτρα, είτε είναι οριζόνται, είτε όχι, είναι αναγκαία.