Πάτρα: Κρίσιμες ώρες για τον 6χρονο Φώτη – Θα προσπαθήσουν να τον ξυπνήσουν

Πάτρα: Κρίσιμες ώρες για τον 6χρονο Φώτη – Θα προσπαθήσουν να τον ξυπνήσουν

Τι λένε οι γιατροί - Πώς έγινε το ατύχημα

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τον 6χρονο Φώτη, που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι  όταν ένα καρτ έπεσε πάνω του κατά τη διάρκεια αγώνα την Κυριακή (19/09) στην Πάτρα.

Ο 6χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου με τους γιατρούς να αισιοδοξούν για την πορεία της υγείας του. Χθες, Τρίτη (21/09) ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου του Ρίου, Δημήτρης Μπάκος, ανέφερε στο thebest.gr ότι είναι θετικά τα ευρήματα που προέκυψαν από τον νευρολογικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σήμερα Τετάρτη ο μικρός Φώτης θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία και στη συνέχεια θα γίνει εκτίμηση της πορείας της αποσωλήνωσης και αφύπνισής του.

«Τα ευρήματα του νευρολογικού προφίλ του παιδιού κατά τον έλεγχο είναι όλα θετικά», είπε.

Πάτρα: Πώς έγινε το ατύχημα

Μιλώντας στο MEGA, ο οδηγός του καρτ που έπεσε πάνω στον 6χρονο περιέγραψε τα τέσσερα δευτερόλεπτα που έγινε το κακό. «Συνάντησα ένα προπορευόμενο που κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα. Προσπάθησα να προσπεράσω από δεξιά. Στην προσπάθειά μου να επανέλθω στην αγωνιστική γραμμή για να στρίψω, είχα μια μικρή επαφή με το άλλο καρτ. Αποσταθεροποιήθηκε η ουρά μου και άλλαξε την κατεύθυνσή μου προς τα πλαστικά προστατευτικά και είχα επαφή με τα κιγκλιδώματα. Τα μέτρα προστασίας με κράτησαν στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλο που έχω τραυματισμούς μπορώ να τους ξεπεράσω. Αμέσως κατάλαβα τους κριτές από πάνω μου. Με απεγκλώβισαν και με πήγαν στο κέντρο πρώτων βοηθειών της πίστας και τότε είδα ότι δίπλα μου είχαν μεταφέρει και το παιδί. Δύσκολες στιγμές» τόνισε ο οδηγός του κάρτ.