Κορονοϊός: Τον Οκτώβριο οι εμβολιασμοί από ιδιώτες παιδιάτρους – Θα μπορούν να εμβολιάζουν και μέλη της οικογένειας

Κορονοϊός: Τον Οκτώβριο οι εμβολιασμοί από ιδιώτες παιδιάτρους – Θα μπορούν να εμβολιάζουν και μέλη της οικογένειας

Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 15,7% των εφήβων ηλικίας 12-14 (56.000 παιδιά) χρόνων και το 28,7% εκείνων ηλικίας 15-17 χρόνων (98.000)

Στις αρχές Οκτωβρίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί από τους ιδιώτες παιδιάτρους, με στόχο να ανακοπεί η μετάδοση της λοίμωξης αλλά και η θωράκιση των ίδιων των παιδιών.

Αυτές τις ημέρες καταρτίζονται οι τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες για την παραλαβή των εμβολίων στα ιατρεία τους και την επόμενη εβδομάδα θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παιδίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιάζουν όχι μόνο τα ίδια τα παιδιά αλλά και το οικογενειακό περιβάλλον τους. Δηλαδή, αν κάποιος από τους γονείς είναι ανεμβολίαστος ή αν κάποιο από τα μεγαλύτερα αδέρφια άνω των 16 ετών δεν έχει εμβολιαστεί μπορεί να το κάνει στον παιδίατρο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Η αμοιβή των παιδιάτρων θα είναι 20 ευρώ ανά εμβολιασμό και θα γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ, δεν θα επιβαρύνονται οι γονείς.

Ο εφοδιασμός τους με τα εμβόλια mRΝΑ θα γίνεται εφόσον προγραμματίσουν τουλάχιστον έξι συνεχόμενα ραντεβού για εμβολιασμό -όσες και οι δόσεις που περιέχει κάθε φιαλίδιο του σκευάσματος Pfizer.

Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 15,7% των εφήβων ηλικίας 12-14 (56.000 παιδιά) χρόνων και το 28,7% εκείνων ηλικίας 15-17 χρόνων (98.000), δηλαδή 155.000.

Συνολικά οι ιδιώτες παιδίατροι είναι περίπου 3.500, ενώ στα ιατρεία τους διενεργείται το 75% των εμβολιασμών του εθνικού προγράμματος που αφορά τους ανηλίκους.