Μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη κοντά σε σπίτια – Δύο οι εστίες – Εκκένωση περιοχών

Μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη κοντά σε σπίτια – Δύο οι εστίες – Εκκένωση περιοχών

Σε Άγιο Εφραίμ και Λιβίσι - Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή

Ξέσπασε φωτιά πριν από λίγο σε υπαίθριο χώρο με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ανατολή στη Νέα Μάκρη Αττικής, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον Άγιο Εφραίμ, σε μικρή απόσταση από τα σπίτια. Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δύο εστίες. Η αιτία της πυρκαγιάς είναι άγνωστη.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ, η δεύτερη εστία είναι στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι. Και στις δύο περιοχές ανακοινώθηκε στους κατοίκους να τις εκκενώσουν.

Από την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες δυνάμεις μεταξύ των οποίων ένα πεζοπόρο τμήμα και το μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες με δικά τους οχήματα που επιχειρούν στις εστίες των πυρκαγιών.

Διακόπηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, λόγω της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη, η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίας Παρασκευής, από το ύψος της Βασιλείου Ρώτα.

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λιβίσι είναι κοντά σε σπίτια γι' αυτό εκεί έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης ενώ η άλλη πυρκαγιά κατευθύνεται προς την θάλασσα χωρίς να απειλεί κάτι άμεσα, μέχρι στιγμής,

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Δράμα

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην τοπική κοινότητα Ποταμών του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου Δράμας. Στο σημείο παραμένουν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που προσπαθούν να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο, ενώ με το φως της ημέρας επιχείρησαν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.