Mad Clip: Τι έδειξε η αυτοψία στην Porsche του τράπερ

Mad Clip: Τι έδειξε η αυτοψία στην Porsche του τράπερ

Τι εντόπισαν οι ειδικοί της Τροχαίας και ο πραγματογνώμονας της οικογένειας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η αυτοψία στην Porsche του Mad Clip, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο τράπερ σε τροχαίο στη Βουλιαγμένη στις 2 Σεπτεμβρίου.

Ειδικοί της Τροχαίας και ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του θύματος, Παναγιώτης Μαδιάς, εξέτασαν το όχημα για τυχόν τεχνικά προβλήματα, που μπορεί να προκάλεσαν το δυστύχημα. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαδιάς στο Mega, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αποδεικνύεται ότι τα λάστιχα του οχήματος, αν και σχεδόν καινούργια (του 2020), είναι ακατάλληλα, καθώς είναι ημιαγωνιστικά και ενδείκνυνται αποκλειστικά για στεγνό δρόμο.

"Αν πάτησε νερά, τα λάστιχα στιγμιαία κρύωσαν και έτσι εξηγείται, το πώς έχασε τον έλεγχο', είπε ο κ. Μαδιάς, διευκρινίζοντας, ότι τα λάστιχα αυτά τοποθετούνται σε αγωνιστικά αυτοκίνητα και πρέπει να ζεσταθούν, πριν το όχημα αναπτύξει ταχύτητα. Όσον αφορά τις αναρτήσεις, αυτές δεν είχαν πειραχτεί από τον Mad Clip και δεν συνέβαλαν στο δυστύχημα.

Ωστόσο, ο ηλεκτρονικός εγκέφαλος του αυτοκινήτου έχει υποστεί μεγάλη ζημιά, που ίσως είναι αδύνατον να ανακτοιθούν κάποια δεδομένα, που μπορεί να δείξουν, αν ήταν ενεργοποιημένο ή όχι το anti-spin system, όπως είπε ο κ. Μαδιάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Mad Clip κινούνταν λίγο πριν την εκτροπή με περίπου 134 χλμ/ώρα και έχοντας πατήσει φρένο, προσέκρουσε στην κολώνα ηλεκτροφωτισμού εμ τουλάχιστον 80 χλμ/ώρα.