Δύο ιερείς ανάμεσα στους κατηγορούμενους για βιασμό ανηλίκου με νοητική υστέρηση στα Χανιά

Δύο ιερείς ανάμεσα στους κατηγορούμενους για βιασμό ανηλίκου με νοητική υστέρηση στα Χανιά

Οι έρευνες οδήγησαν σε τρεις ακόμα εμπλεκόμενους στην υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο

Μετά τη σύλληψη του πατέρα του 19χρονου με νοητική στέρηση και ενός φίλου του πρώτου για κακοποίηση και βιασμό του νεαρού όταν ήταν ανήλικος στον Πλατανιά Χανίων, τρία ακόμα άτομα προστίθενται στους κατηγορούμενους και μάλιστα οι δύο είναι ιερείς.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα flashnews.gr, από τον περασμένο Ιούλιο όταν συνελήφθησαν και προφυλακίστηκαν ο πατέρας του 19χρονου σήμερα, κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος του παιδιού και ένας 67χρονος φίλος του, κατηγορούμενος για τον βιασμό του, οι αστυνομικοί δεν σταμάτησαν να συλλέγουν στοιχεία και μαρτυρίες. Όπως αποδείχθηκε, οι δύο αυτές συλλήψεις ήταν η «κορυφή του παγόβουνου» για το δράμα που βίωνε ο ανήλικος, καθώς οι καταγγελίες και οι αναφορές για κατ’ επανάληψη σεξουαλική κακοποίηση του αγοριού ήταν συνεχείς.

Με διακριτικότητα οι αστυνομικοί αφού ερεύνησαν σε βάθος τις καταγγελίες, ξεκίνησαν να καλούν τους εμπλεκόμενους, λαμβάνοντας καταθέσεις και στοιχειοθετώντας τον φάκελο, προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία και να σταλούν στην Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της ιστοσελίδας, η προανακριτική διαδικασία ολοκληρώνεται με τον σχηματισμό δικογραφίας, με την οποία κατηγορούνται για βιασμό του αγοριού (εκτός του 67χρονου προφυλακισμένου) τρία ακόμη άτομα, από τα οποία οι δύο είναι ιερείς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η δικογραφία παίρνει τον δρόμο της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφανθεί το Δικαστικό Συμβούλιο, εάν οι τρεις θα κριθούν ως προσωρινά κρατούμενοι και θα οδηγηθούν στην φυλακή ή θα παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.