Κορονοϊός: «Θα χρειαστεί να πάρουμε και οριζόντια μέτρα» – «Καμπανάκι» από Καπραβέλο

Κορονοϊός: «Θα χρειαστεί να πάρουμε και οριζόντια μέτρα» – «Καμπανάκι» από Καπραβέλο

«Να μη ζήσουμε πάλι τις εφιαλτικές στιγμές του περσινού Νοεμβρίου»

«Ανησυχώ πάρα πολύ και ανησυχώ από το τέλος Αυγούστου», τόνισε μεταξύ άλλων το πρωί της Δευτέρας (20/09) ο Διευθυντής ΜΕΘ στο «Γ. Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας στη χώρα, προειδοποιώντας ότι «θα είναι ντόμινο οι εξελίξεις, θα χρειαστεί να πάρουμε και οριζόντια μέτρα».

«Ήταν πρωτοφανές για εμάς σε σχέση με την περσινή περίοδο ότι οι μονάδες μας καλύφθηκαν τόσο γρήγορα» εξήγησε στο OPEN και σημείωσε πως η δική του μονάδα είναι σε πληρότητα 100%.

«Ο ένας μπαίνει στη ΜΕΘ, ο άλλος βγαίνει, είτε επιβιώνει, είτε χάνει τη ζωή του. Την επόμενη στιγμή αμέσως καλύπτεται η κλίνη. Αυτό γίνεται από τον Αύγουστο. Ισορροπήσαμε αλλά τα δύσκολα είναι μπροστά μας και η ανησυχία είναι να μη ζήσουμε πάλι τις εφιαλτικές στιγμές του περσινού Νοεμβρίου» επισήμανε ο κ. Καπραβέλος.

Κορονοϊός: «Έχουμε δει πρωτόγνωρες καταστάσεις στο νοσοκομείο, μέχρι και επιστολές απειλητικές»

Στη συνέχεια ο κ. Καπραβέλος ότι αυτό που προκαλεί ανησυχία δεν είναι ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά «η μεγάλη αντίσταση από τους συνανθρώπους μας που αρνούνται να εμβολιαστούν».

«Έχουμε δει πρωτόγνωρες καταστάσεις στο νοσοκομείο, μέχρι και επιστολές απειλητικές» αποκάλυψε και ξεκαθάρισε ότι «μας λένε ότι πάμε να καταστρέψουμε τους Έλληνες και να επιφέρουμε θάνατο με τον εμβολιασμό που μολύνει και αλλάζει το DNA, αυτές οι ανοησίες, αυτά τα αντιεπιστημονικά, που έχουν πάρει τη μορφή του κινήματος».

«Θα είναι ντόμινο οι εξελίξεις»

«Αν δεν αυξήσουμε τους εμβολιασμούς, θα αναγκαστούμε να μην καλύψουμε τις υγειονομικές ανάγκες. Στη Βρετανία, με 30.000 κρούσματα είχε 50 θανάτους και η πατρίδα μου με 1.200 κρούσματα έχει 37-40 θανάτους. Ακριβώς γιατί το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι πολύ μικρό, δεν έχουμε φτιάξει το τείχος ανοσίας. Και ίσα-ίσα βρίσκουμε τείχος μπροστά μας» σημειώνει ο καθηγητής.

«Είναι τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες, κανένα Σύστημα Υγείας δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί. Αν αυτή η φοβερή μετάλλαξη επεκταθεί σε ανθρώπους χωρίς τείχος προστασίας, θα τους καταστρέψει», τόνισε και κατέληξε: «Δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε για να πείσουμε, θα είναι ντόμινο οι εξελίξεις, θα χρειαστεί να πάρουμε και οριζόντια μέτρα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...