Εμβολιασμός: Έφτασε η ώρα για την τρίτη δόση – Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Εμβολιασμός: Έφτασε η ώρα για την τρίτη δόση – Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Ποιους θα αφορά

Προ των πυλών βρίσκεται η χορήγηση της τρίτης δόσης για τον εμβολιασμό ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών, καθώς αύριο, Δευτέρα (20/09) αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την κυβέρνηση,

«Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες. Το εμβόλιο πρέπει να το κάνει κάποιος για να προστατευτεί ο ίδιος, τα πρόσωπα που αγαπάει και να χτιστεί το τείχος ανοσίας», σημείωσε την Παρασκευή στα Παραπολιτικά FM, ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Εμβολιασμός: Ποιους θα αφορά η τρίτη δόση

Μετά τους ανοσοκατασταλμένους για τους οποίους η πλατφόρμα των ραντεβού άνοιξε 14 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή αποφάσισε να προχωρήσει η τρίτη δόση για τα άτομα που διαμένουν σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τους άνω των 60 ετών.

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, η ένταση των ανοσιακών απαντήσεων επηρεάζεται κυρίως από την ηλικία και από το ιστορικό της έκθεσης του ατόμου στον ιό. Διαπιστώθηκε ότι άτομα σε ανοσοκαταστολή και άτομα άνω των 60 ετών αποτελούν τις ομάδες πληθυσμού με ανάγκη να πάρουν μία αναμνηστική δόση.

Επίσης, τα δεδομένα της ανοσιακής ανταπόκρισης, από μελέτες που εξετάζει η Επιτροπή Εμβολιασμών δείχνουν ότι και άλλες πληθυσμιακές ομάδες μπορεί να προτεραιοποιηθούν για την 3η δόση όπως οι υγειονομικοί.