Εμβολιασμός: Ανησυχία για την έξαρση κρουσμάτων σε ανηλίκους – Το σχέδιο για την τρίτη δόση

Εμβολιασμός: Ανησυχία για την έξαρση κρουσμάτων σε ανηλίκους – Το σχέδιο για την τρίτη δόση

Πότε εκτιμάται ότι θα αρχίσει να χορηγείται η τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό

Εντείνεται ημέρα με την ημέρα η ανησυχία των υγειονομικών αρχών αλλά και των γονέων για την εξέλιξη της πανδημίας μετά το άνοιγμα των σχολείων, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να αναμένουν με αγωνία τα πρώτα στατιστικά στοιχεία για την ενδεχόμενη επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας μετά το «πρώτο κουδούνι».

Λαμβάνοντας ως τεκμήριο την αύξηση των κρουσμάτων στα παιδιά παγκοσμίως, είναι πιθανό να σημειωθεί έξαρση και στην Ελλάδα, τόνισε στο MEGA ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Εμβολιασμός: Ποιο είναι το σχέδιο για την τρίτη δόση

Παράλληλα, το επόμενο βήμα στο μέτωπο της πανδημίας είναι η χορήγηση της τρίτης δόσης, η οποία θα γίνει αποκλειστικά με σκευάσματα mRNA.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, το Μέγαρο Μαξίμου έχει ήδη έτοιμο το σχετικό σχέδιο και αναμένει τις τελικές αποφάσεις των επιστημόνων.

Η πρώτη του φάση είναι σε εφαρμογή ήδη και αφορά στον εμβολιασμό ανοσοκατασταλμένων και ανθρώπων που αντιμετωπίζουν ή πρόσφατα αντιμετώπισαν σοβαρές ασθένειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού, θα ακολουθήσουν οι άνω των 60 ετών και μετά οι υγειονομικοί, οι οποίοι άλλωστε εμβολιάστηκαν από τους πρώτους.

Μετά, η πλατφόρμα θα ανοίξει για τον γενικό πληθυσμό και για όσες και όσους έχει παρέλθει 8μηνο από τη δεύτερη δόση.

Επίσης, εκτιμάται ότι ακόμα και σε έναν μήνα από σήμερα είναι εφικτό να αρχίσει να εμβολιάζεται με τρίτη δόση ο γενικός πληθυσμός.