Εμβολιασμός: Έρχεται «λουκέτο» στα Mega Εμβολιαστικά Κέντρα

Εμβολιασμός: Έρχεται «λουκέτο» στα Mega Εμβολιαστικά Κέντρα

Η λειτουργία της κρίνεται ασύμφορη λόγω της μικρής προσέλευσης

Κλείνουν τέλος Σεπτεμβρίου αρκετά από τα Mega Εμβολιαστικά Κέντρα που έχουν ανοίξει στην Ελλάδα για τον εμβολιασμό των πολιτών, σύμφωνα με το Mega, καθώς κρίνεται ασύμφορη η λειτουργία τους εξαιτίας της μικρής προσέλευσης πολιτών για να εμβολιαστούν.

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας προχωρά με ανησυχητικά αργούς ρυθμούς και από τα περίπου 100.000 καθημερινά ραντεβού, σήμερα δεν ξεπερνούν τις 30.000. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να έχει μείνει πίσω στην κούρσα των εμβολιασμών, καθώς έχει εμβολιαστεί το 56,6% του πληθυσμού, τη στιγμή που η Πορτογαλία ξεπέρασε σήμερα το 80%, το Βέλγιο το 72% και η Ιταλία έχει φθάσει στο 64,5%.

Την ίδια ώρα, αναστάτωση προκάλεσαν σε εκατοντάδες πολιτες τα sms που έλαβαν για να λάβουν την τρίτη δόση του εμβολίου, χωρίς οι ίδιοι να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, λόγω παλαιότερων συνταγογραφήσεων τους με φαρμακευτικά σκευάσματα, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλμένοι, το σύστημα τους ενέταξε αυτόματα σε αυτή την κατηγορία. Έτσι, αν δεν ανήκουν στις ομάδες που θα λάβουν την τρίτη δόση, θα πρέπει απλά να αγνοήσουν την ειδοποίηση.