Προς μίνι lockdown τέσσερις περιοχές

Προς μίνι lockdown τέσσερις περιοχές

Ποια μέτρα εφαρμόζονται στις κόκκινες περιοχές

Μια «ανάσα» από έκτακτα περιοριστικά μέτρα (μίνι lockdown) βρίσκονται η Καβάλα, η Ημαθία, η Πιερία και η Πέλλα, καθώς στις περιοχές αυτές τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ οι τέσσερις περιοχές πέρασαν στο «κόκκινο», με τον δείκτη θετικότητας στην Καβάλα να δείχνει 3.34%, στην Ημαθία 3.14%, στην Πιερία 2.43% και στην Πέλλα 2.95%.

Την απόφαση για το αν τελικά οι τέσσερις περιοχές μπουν σε μίνι lockdown θα ανακοινώσει η Πολιτική Προστασία.

Μίνι lockdown: Τα μέτρα για τις κόκκινες περιοχές

Επισημαίνεται ότι για τις κόκκινες περιοχές, προβλέπεται απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας, καθώς και απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς μίνι lockdown βρίσκονται το Ηράκλειο, η Ικαρία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Ικαρία και η Ευρυτανία.

Σύμφωνα με τον επιδημιολογικό χάρτη, από τις 7 παραπάνω περιοχές της χώρας, μόνο η Αργολίδα και η Ευρυτανία παραμένουν στο κόκκινο χρώμα, κάτι που σημαίνει ότι Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Ηράκλειο και Ικαρία θα δουν χαλάρωση των μέτρων.