Τα δύο σενάρια για τους δράστες της ληστείας στην τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Τα δύο σενάρια για τους δράστες της ληστείας στην τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική - Το υλικό από τις κάμερες εξετάζει η Αστυνομία

Η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές για την ληστεία με καλάσνικοφ σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας, με τις Αρχές να ξετυλίγουν το κουβάρι για το προφίλ των δύο δραστών.

Οι ληστές υπό την απειλή καλάσνικοφ απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό από την τράπεζα και στη συνέχεια έφυγαν από το σημείο προς άγνωστη κατεύθυνση, με την αστυνομία να έχει στα χέρια της το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας εντός του καταστήματος και να αναλύει τα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιτρομοκρατική έχει ενημερωθεί για την εξέλιξη της έρευνας, με την ΕΛΑΣ να εστιάζει σε δύο σενάρια για τους δράστες.

Το πρώτο σενάριο αφορά τον έναν από τους δύο ληστές, ο οποίος είναι πιθανό να εμπλέκεται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Στο δεύτερο σενάριο θεωρούν πως ο δεύτερος ληστής έχει σχέση με τον ποινικό χώρο και το συγκεκριμένο σενάριο εξετάζεται διότι η ληστεία έγινε με καλάσνικοφ, ένα όπλο – όπως λένε οι αστυνομικοί- που «δεν είναι συνηθισμένο».

Με βάση το υλικό από τις κάμερες η αστυνομία είναι σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στην ταυτοποίηση τους ενός ληστή, με τις έρευνες να συνεχίζονται.