Θεμιστοκλέους: Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία – 140.000 παιδιά ήδη εμβολιάστηκαν

Θεμιστοκλέους: Περιμένουμε αύξηση κρουσμάτων στα σχολεία – 140.000 παιδιά ήδη εμβολιάστηκαν

«Όσοι παιδίατροι θέλουν, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, μπορούν να ενταχθούν και να πραγματοποιούν και οι ίδιοι εμβολιασμούς»

Τη διευκρίνιση ότι τα παιδιά ηλικίας 12 – 17 ετών εισέρχονται σε κλειστούς χώρους με την επίδειξη του αρνητικού αποτελέσματος rapid test έκανε στην ΕΡΤ ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος παραδέχθηκε ότι οι επιστήμονες περιμένουν αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία.

Μιλώντας ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ότι ο στόχος του επιχειρησιακού σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας δεν είναι τόσο τα παιδιά, αλλά η οικογένεια, οι γονείς και ο παιδίατρος, τον οποίο συμβουλεύονται. «Όσοι παιδίατροι θέλουν, μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, μπορούν να ενταχθούν και να πραγματοποιούν και οι ίδιοι εμβολιασμούς. Γίνονται όλες οι ενέργειες για να πειστούν».

‘Όπως παραδέχθηκε ο κ. Θεμιστοκλέους το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά είναι όντως μικρό και πιο πίσω από το γενικό πληθυσμό. «Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια αύξηση σε αυτή την ηλικιακή ομάδα. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 140.000 παιδιά ηλικίας δώδεκα με δεκαεφτά.