Με αρνητικό rapid test οι ανήλικοι 12-17 ετών σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Με αρνητικό rapid test οι ανήλικοι 12-17 ετών σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Αναμένεται τροποποιητικό ΦΕΚ, καθώς σήμερα οι ανεμβολίαστοι και αυτής της ηλικιακής ομάδας απαγορεύεται να εισέρχονται

Μετά την απαγόρευση ανεμβολίαστων στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, έρχεται ΦΕΚ, σύμφωνα με το οποίο οι ανήλικοι 12-17 ετών θα μπορούν να εισέρχονται σε αυτούς μόνο με αρνητικό rapid test, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ, τα παιδιά άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορονοϊό, δεν θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, κάτι που ισχύει από αύριο για τους ενήλικους. Το μέτρο αφορά εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια, όπου ανήλικοι από 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες.

Στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο και θα ισχύουν αυτά τα μέτρα, περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών. Σε ό,τι αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους σε αυτές τις επιχειρήσεις μπορούν να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πλέον θα υπάρξει τροποποιητικό ΦΕΚ, στο οποίο θα διευκρινίζεται, ότι οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων εστίασης με rapid test 48 ωρών. Ενδεικτικό, έιναι και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε ανάρτηση του στο Facebook, αναφερόταν στα ίδια μέτρα, λέγοντας όμως ότι οι νέοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...